Prinsessan Diana-looken

Jag fattar faktiskt inte vart flickebarnet lär sig allting. Hon har gått och lagt sig till med en Prinsessan Diana-look för att få som hon vill. Om hon till exempel ber om en glass och man säger nej och berättar att vi snart ska äta och att det inte är lördag då kommer Diana-looken fram. Hon böjer ner huvudet och sen kikar hon upp under luggen med ett bedjande uttryck i blicken också ler hon änglalikt.

Det värsta är att den fungerar. Jag och maken klarar väl av att stå emot när vi vill. Men mormor och morfar, de har ju svårt att säga nej under normala omständigheter, och de smälter som smör i solen när de utsätts för Diana-looken.

Jag begriper inte vart hon har fått det ifrån. Det finns inga “väna” prinsess-liknande kvinnliga förebilder i vår familj. Jag har aldrig i hela mitt liv fladdrat med några ögonfransar för att få som jag vill. Jag brukar mer peka med hela handen när jag förklarar hur jag vill att det ska vara.

 

2 thoughts on “Prinsessan Diana-looken”

  1. Ja, nog lär de sig snabbt de små damerna 🙂 Lovisa har en tendens att dela ut pussar när hon är i “onåd” 🙂 Fungerar jättebra på mor- och farföräldrarna 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *