Regelverket

Jag hade tänkt berätta några regler som det är viktigt att ni känner till om ni någon gång ska hälsa på och bo hos min morsa och farsa.

– Man får inte lämna garagedörren öppen medan man åker en snabbis till ICA. För farsan “kör ju värmen i garaget”.

– Man måste alltid äta middag senast fem, helst tidigare. Annars kan någon “hinna svälta ihjäl innan de får mat”.

– Man får inte stänga av TVn. TVn ska alltid stå på. Utifall att mamma råkar titta åt det hållet när hon läser tidningen eller sitter vid datorn.

– Man får inte kasta mat. Allt måste ätas upp. Det här är dock ingen regel som gemene man behöver bry sig om. Om det blir över mat gör farsan matlåda och äter upp den nästa dag. Regeln gäller inte svamp. Farsan har fått för sig att all svamp är giftig så svamp har han inget problem med att kasta.

– Man får inte köpa hem för mycket bitsocker. Om man köper hem för mycket bitsocker börjar folk pracka på en bitsocker och tjata att man ska ta med sig bitsockret när man åker hem.

– Man kan inte gå och skita på eftermiddagen utan att morsan säger “Ska du skita NU??! Skiter gör man på morgonen innan man duschar”. Om ni undrar varför jag berättar att jag ska gå och skita så är det för att man har informationsplikt när man lämnar rummet. “Vart ska du?” säger någon så fort man reser sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *