Saker vi gör idag

Morgonens välling är kvar i magen så nu tvättar vi. Nattlinnen, handdukar, mammas kofta, en katt.

Fint folk kräks inte i toaletten. Om någon föreslår att man ska göra det blir det ytterligare trauma av det. En hink ska det vara. En rosa hink.

“När man har ont i magen då ÄR man sjuk”. Jo, det är en korrekt observation. En annan observation är att när det onda börjar flytta runt till handen, benet, ryggen, foten, armen osv så mår man bättre men vill fortfarande bli ompysslad.

Morfar hatar svamp. Eftersom det här inte verkar vara en magsjuka så är den misstänkta boven i dramat champinjoner som gullefjunet var ensam om att äta till lunch igår. Morfar kommer inte att sluta tjata om det här på hela julen. Han kommer att säga “Man ska inte äta svamp” dubbelt så ofta som vanligt.

Maken har inga nerver alls när gullefjunet är sjuk. Särskilt inte när hon har ont i magen, då börjar han dra paralleller till sin egen sjukdomshistoria. När jag googlar ‘vätskeintag vid kräkningar’ så googlar maken ‘akutmottagningar med kirurgi vid magsjuka’.

När jag ringde till dagis och sjukanmälde i morse fick jag höra att det går vattkoppor. Förhoppningsvis kan vi gå tillbaka till dagis imorgon och skaffa oss vattkoppor så att vi får göra bort det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *