Sängkläder

Ni vet hur påslakan har ett hål längst uppe i hörnen där man kan stoppa in handen och ta tag i täcket när man bäddar på sängkläderna. Sådana hål finns inte på sängkläder i England. Man kan inte stoppa in händerna och ta tag i täcket utan man måste liksom ta tag i hörnet och föra handen genom hela påslakanet innan man tar tag i täcket. Eller så vända ut och in på hela påslakanet och sedan vända tillbaka alltihop. Det var alltid dö-jobbigt att renbädda i England på grund av det här designfelet på sängkläderna.

Det var nästan så att dessa påslakan var anledningen till att vi flyttade hem till Sverige. En dag sa jag till maken “Nu får det vara nog, nu är jag trött på dessa pålakan. Nu flyttar vi hem till Sverige”. Det fanns väl ett eller annat ytterligare skäl till att vi valde att flytta hem, men man skulle nästan kunna säga att påslakanen var huvudorsaken.

Så vi flyttade hem. Köpte ett set nya sängkläder, engelska örngott passar inte på svenska kuddar eftersom måtten är annorlunda. När jag då åkte 20 mil till Ikea passade jag på att köpa ett till set sängkläder så att vi ska ha ett ombyte istället för att jämt tvätta och lägga tillbaka samma.

Idag skulle jag då renbädda med dessa nya sängkläder för första gången. Vad upptäcker jag då? Fanskapet har inga hål i hörnen så att man kan stoppa in händerna och ta tag i täcket! Just nu känns det nästan som att vi flyttade hem i onödan.

3 thoughts on “Sängkläder”

  1. Visst är det irriterande. Trodde det bara var IKEAs barn som inte hade hål däe uppe, men tydligen inte…

  2. Hahahaha! Nån skrev en kommntar i min blogg att Ikea tagit bort hålen för att folk utomlands trodde de var sönder… Men hallå, vad kommer de göra härnäst, steka den inlagda sillen för att folk trott att den var rå??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *