Säte 3C

Idag fick jag säte 3C på planet. Tilldelat alltså, det är inte ofta man är nöjd med det säte de har satt en på och inte behöver byta. Men 3C är ju ett kanonsäte. Man får sätta sig nästan direkt när man kommer in i planet och det går fort när man ska av. Jag är inte den tålmodiga typen av person förstår ni.

Ni som inte är norrlänningar tror kanske att det alltid är gott om plats på planet till Luleå/Kallax. Så är det inte. Det finns sjukt mycket norrlänningar i Stockholm och under påsken vill inga norrlänningar vara i Stockholm. Så Annandag Påsk är planet från Kallax till Arlanda alltid fullbokat. Därför är plats 3C extra mycket värd på Annandag Påsk.

Allt gick jättebra. Vi landade på Arlanda. Lampan för säkerhetsbältena släcktes. Folk ställde sig upp och gjorde sig klara. På de första tio raderna var 59 personer klara. Alla hade på sig sina jackor och höll i sina väskor. Flygvärdinnorna öppnade dörren. DÅ ställde HON sig upp. Bromsklossen på säte 2C.

Hon hade inte bråttom. I sakta mak tog hon ner sin väska och sedan jackan. Halsduken hade hon naturligtvis proppat in i ärmen på jackan. Man vill ju verkligen inte kliva ur ett flygplan och rakt in i en flygplatsbyggnad utan att ha halsduken på sig. Så 50+ personer i främre halvan av planet stod och väntade medan bromsklossen knöt på sig sin halsduk och kollade så att knuten satt snyggt.

Det är väl ändå själva fan att när jag för en gångs skull får ett säte på planets första tre rader så sitter HON där på raden framför mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *