Sko-spray

Jag har köpt nya skor i veckan. Personalen i butiken måste ha varit på kurs i hur man säljer tillbehör. När jag skulle prova skorna langade ena expediten in en 250 kronors-sula med extra fjädring i så att jag skulle få “prova hur den kändes”.

Sen när jag skulle betala informerade den andra expediten mig om att den här skon kräver en oljebaserad impregnering. Hon berättade att de flesta impregneringar som folk brukar ha hemma INTE är oljebaserade och att det var VÄLDIGT viktigt att jag använde en oljebaserad impregnering till de här skorna. När hon hade sagt det gjorde hon en sådan där konstpaus ni vet.

Det var otroligt spännande när jag stod där och väntade på vad hon skulle säga därefter. Det kändes nästan som ett moment of suspense i en film. Jag visste ju att hon snart skulle berätta VARFÖR det var så viktigt med oljebaserad impregnering. Det som var så spännande var att vänta på att få veta VAD som skulle hända med skon om jag använde en vanlig impregnering. Eller om jag, gud förbjude, gjorde som jag för det mesta gör – använde ingen impregnering alls.

Skulle skon tappa färgen? Skulle den krympa? Skulle den rent ut av förstöras helt och hållet, typ förintras? Till slut berättade hon vad som skulle hända med skon om jag använde en helt vanlig impregnering.

Skon skulle bli TORR!

Jaja, jahaja. Jag köpte ingen oljebaserad impregnering. Det kändes litegrann som att att hon försökte sälja mig en flaska sömn.

Torra skor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *