Temperaturnoja

Det påstås ju att man gifter sig med en man som liknar sin pappa. Det stämmer inte för mig. Maken och pappa är inte alls särskilt lika. Sedan vi flyttade till Jävre har dock maken blivit mer lik pappa på en punkt.

Pappa är väldigt intresserad av vädret. Speciellt på vintern. Han är mest intresserad av väder i presens och futurum, imperfekt bryr han sig inte så mycket om. Förutom när det gäller regn, då är han även intresserad i imperfekt. Hans intresse går inte ut på att sitta och föra väderdagbok, det gör han inte, han springer bara och kollar temperaturer och väderprognoser. Jag antar att det går ut på att planera snöskottning, vedeldning och motorvärmare.

Pappa har termometrar i nästan alla rum. Dessutom har han en sådan där väderstation som mäter temperatur, vindriktning, luftfuktighet och regnmängd. Han litar inte på den till 100% så han har också ett sådant där manuellt grön plaströr till regnmätare som man måste springa och tömma.

Dagligen så kollar han ute-temperaturen i köket och jämför den med ute-temperaturen i vardagsrummet flera gånger. Den brukar nämligen skilja sig åt någon grad. Dessutom är vädret det enda han tittar på på TV. Också kollar han vädret på nätet flera gånger om dagen.

Maken har aldrig varit någon väderprognos-kollar-fanatiker. Förrän vi flyttade hit. Nu känns det ibland som att man bor med farsan igen. Maken sitter och kollar väderprognoser och berättar för mig vad det ska bli för väder och jag lyssnar med mindre än ett halvt öra. Han och pappa kan ha konversationer i stil med detta.

Maken: Imorgon ska det bli bättre väder.

Pappa: BÄTTRE???! Det ska ju bli lika kallt som idag.

Maken: Jag kollade just prognosen och imorgon blir det bara -15º.

Pappa: Swåll (Pitemål för svammel)! Vad använder du för vädersite?

Maken: Klart.se.

Pappa: Den är inge bra.

Maken: Jag var inte nöjd med yr.no så jag bytte till Klart.

Pappa: Yr.no är överskattat, jag tittar på den ibland men jag tycker inte att den är så märkvärdig som alla säger.

Maken: Vad använder du för sida då?

Pappa: SMHI, Aftonbladet och blabla [jag har glömt bort vad den sista var]. De brukar skilja sig åt litegrann men de är mycket bättre än Klart och Yr.

Själv sitter man bara där och undrar vad det spelar för roll vilken vädersite man tittar på och när en väderprognos någonsin har stämt.

Temperaturer

One thought on “Temperaturnoja”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *