Trollsländor är ondskefulla

Undra om det finns något fint ord för fobi för trollsländor? Jag lider i alla fall av det. Trollsländor är så äckliga. Det är vingarna som är problemet. När jag ser en trollslända, eller bara tänker på en, föreställer jag mig paniken jag skulle få om jag fick en trollslända i håret.

För som deras vingar flaxar skulle de ju fastna med en gång. Egentligen kan man inte ens kalla det trollsländor gör för att flaxa med vingarna. Det de gör med sina vingar är mycket mer ondskefullt.

Om jag fick en trollslända i håret skulle jag bli hysterisk. För trollsländan skulle ju fortsätta försöka flyga, men sitta fast i mitt hår. Alldeles bredvid mitt ansikte. Och jag kan inte röra i trollsländor så jag skulle inte kunna få bort den. Men det skulle ju inte gå i alla fall för håret skulle ju ha snurrat in sig tusen varv runt deras propellervingar vid det här laget. Man skulle ju vara tvungen att klippa bort hela hårtussen som trollsländan satt insnurrad i. Men medan trollsländan lever kan man ju inte göra det för man kan inte ta i de bestialiska djuren. Så jag skulle förmodligen skrika och hoppa omkring helt panikslagen.

Det hela skulle inte vara över förrän antingen jag eller trollsländan dog av utmattning.

Jag borde kanske klippa mig kort. För att det finns trollsländor här i världen.

Jag såg en trollslända imorse om ni undrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *