Missriktade punktinsatser

Kommer ni ihåg att jag funderade på att utsätta mig för självplågeri? Man behöver inget Äventyrsbad eller urskog för det. Idag har vi varit i stan.

När vi skulle parkera på Coop var parkeringen proppfull. Vi cirklade runt flera varv. Då upptäckte maken en gubbe som var på väg till sin bil med bara EN påse. Det går snabbt att packa i bilen tyckte vi och slängde på blinkersen för att visa att vi skulle vänta ut gubben och parkera på hans plats.

Han packade in påsen i kofferten. Sen började han gräva i fickorna. Efter nycklarna tänkte vi. Det tog länge. Men han var gammal, så vi var tålmodiga och förstående. Då äntligen, fick han tag på det han letade efter. Men det var inte nycklarna som vi trodde.

Han fiskade upp en näsduk och började putsa bort fågelskit från bagageluckan. På den här skitiga bilen.

Fågelskit eller annan skit liksom. Vad spelar det för roll? Hela bilen skulle ha behövt en dusch på en biltvätt. Inte en liten punktinsats just när jag vill ha parkeringsrutan.

Jag drabbades av road rage. Men jag är en civiliserad människa så jag höll det inne i bilen. Det var bara maken som hörde vad jag tyckte om gubben och hans skitiga bil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *