Vad händer med all parfym som blir över?

Idag gick jag igenom parfymavdelningen på Åhlens City. De har ju andra saker där också, inte bara parfym. Jag kollade inte så noga men jag förutsätter att de även har knäkräm, ögonbrynskräm, vadkräm, magkräm, underlivskräm, handkräm, fotkräm, axelkräm, bröstkräm, näskräm, lite smink och allting annat man kan tänkas behöva när man ska ut och tälta.

Det jag dock la märke till mest var att de hade väldigt mycket parfym. Anledningen till att jag märkte det var kanske att det stod folk och sprutade parfym på helt oskyldiga människor som gick förbi. Det kändes litegrann som att spela paintball men att ha tappat sin egen bössa. Nu ska jag inte överdriva och påstå att mängden parfymflaskor på Åhlens borde räcka till hela världens befolkning men den borde gott och väl räcka till årsförbrukningen för hela Sveriges befolkning.

Det här förbryllar mig för jag tror aldrig att jag har hört talas om någon som köper parfym på stan. Känner ni någon? Parfym är ju sådant man köper på flygplatsen när man har alltför mycket tid mellan två flighter och måste slå ihjäl lite tid. Det är vid sådana tillfällen jag brukar köpa parfym och den brukar alltid räcka till näst-näst-näst-nästa gång jag är ute och reser och råkar köpa en ny parfym.

Jag har kommit fram till att det är klart och tydligt att det finns ett parfymöverskott här i världen. Även om jag förstår att det finns människor som har ett större intresse av parfym än vad jag har så finns det ju ingen möjlighet att det används så mycket parfym som står på hyllorna i butiker runt om i världen. Inte ens om man räknar in Östermalmstanternas förbrukning. Så vad händer med alla parfymflaskor som ingen köper? Parfym är ju färskvara har jag hört. Hälls de ut i havet och flaskorna återvinns eller finns det en parfymkyrkogård någonstans?

One thought on “Vad händer med all parfym som blir över?”

  1. Jag kände inte nån som köper eller knappt ens använder parfym.. tills jag hamnade på en arbetsplats där de hm… “använder” (överanvänder) parfym.. dagligen.. i stora mängder! De “fyller på” på rasten och så där.. Och pratar parfymer och vart man kan köpa dem.. Själv har jag en eller två parfymer som står år ut och år in och aldrig någonsin tar slut om de inte dunstar bort 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *