Vad jag INTE ska läsa på semestern

Ända sedan jag åkte till bokhandeln för några timmar sedan har ni väl gått och undrat vad jag ska läsa på semestern. För det är ju grymt intressant för er att få veta.

Vi börjar med att berätta vad jag INTE ska läsa. Jag ska inte läsa En man som heter Ove av Fredrik Backman. Tydligen. För den är slut överallt. Kanske inte överallt i hela världen, men överallt på Bromma Blocks. Det gör mig ta mi fan rasande.

Men tagga ner, du kan ju köpa den på nätet eller läsa den senare när de har tryckt en ny upplaga tycker ni nu. Tagga ner kan ni göra själva, jag har inte bett om råd, jag vill bara spy lite galla över att boken jag skulle köpa är slut. Det tar ju flera dagar innan boken kommer om jag köper den på nätet. Den gör ju ingen nytta liggandes i brevlådan medan jag är på semester. Läsa den sen vill jag inte heller. Jag hade inte bestämt att jag skulle läsa boken sen någon gång i framtiden. Jag skulle börja läsa den vid tretiden imorgon när vi börjar köra norrut. Då blir jag arg när jag inte kan få göra det bara för att boken är slut där jag hade tänkt köpa den.

Så nu får jag läsa något annat. Hammarbyserien av Carin Gerhardsen hade jag tänkt läsa klart. Den är också bra, jag kanske berättar om den en annan dag. Jag har läst två och en halv böcker och har två och en halv kvar. Det var planen hela tiden – Hammarbyserien OCH En man som heter Ove. Bara Hammarbyserien var inte planen. Men nu får det väl bli så.

HammarbyserienNi ser helt rätt. Jag har ett exemplar av del 5 Gideons Ring och två exemplar av del 4 Helgonet. För när jag skulle köpa del 3 så tänkte jag “det är lika bra att jag köper fyran med en gång så slipper jag åka och köpa den när jag har läst ut trean”. Idag när jag såg Gideons Ring plockade jag upp den också började jag fundera vilken del det var jag håller på och läser just nu. Kom fram till att jag var på trean och tänkte “då måste jag ju köpa fyran också nu om jag ska köpa sista delen”. Det finns nämligen en storyline som löper genom hela serien och då måste man ju läsa dem i ordning.

Så nu får vi hoppas att fyran är bra så att jag kan läsa den två gånger. Annars har jag ju köpt en bok helt i onödan. Sånt är förargligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *