Vården får underkänt

Jag är sjuk, mår tjyvens, har ont i magen och har ni vet vad. I vanliga fall när jag är sjuk är maken superb. Han ser mina sällsynta sjukdomstillfällen som en möjlighet att demonstrera vilken nivå på servicen han själv vill ha när han är döende i en förkylning. Han brukar badda pannan på mig, servera te, juice, vatten och något ätbart på sängen, åka och köpa mediciner och leverera till sängkanten. Man brukar knappt hinna vila pga av all omvårdnad.

Men inte idag av någon anledning, det är nästan som att det är en sommarvikarie som är i tjänst. Jag har varit sängliggande/sovande ända sen vi kom hem och ingen service alls har jag fått. Tvärtom, med jämna mellanrum har han stuckit in huvudet i sovrummet och sagt “du måste dricka vatten, du är uttorkad av ni vet vad”.

Jaha. Jag är faktiskt inte törstig. Jag orkar inte stiga upp för att hämta vatten. Kan ingen leverera ett glas vatten till mig om jag måste dricka det? I FYRA timmar har jag legat där och väntat på vattnet som jag inte vill ha.

Betyget på kvaliteten på dagens vård blir underkänt. Är det verkligen den här servicenivån maken vill ha nästa gång han är sängliggande i en förkylning?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *