Varför var kärringen så sur?

Idag har det gått omkring en kärring på stan i Piteå som var jättesur. Alla som såg henne måste ha åkt hem och googlat ‘varför var kärringen så sur + piteå’.

Jag tar ansvar på nätet. För att alla som åkte hem och googlade den här frågan ska få svar ska jag berätta varför kärringen var så sur.

– Egentligen var kärringen sur redan innan hon åkte hemifrån, eftersom hennes betalningssystemsleverantör bestämde sig för att få serviceproblem mitt i hennes orderhantering så hon missade posthämtningen här i byn.

– När kärringen kom till stan blev hon sur för att man inte kan köpa frimärken på posten. Kärringen tyckte att det var rimligt att tro att man kan köpa frimärken på posten. Frimärken är liksom litegrann av deras business. Sätta frimärken på saker och skicka dem. Fast idag fick kärringen veta att posten har outsourcat frimärkena och sysslar bara med skicka omkring biten. I alla fall på posten i Piteå.

– Sen åkte kärringen till en affär som tagit på sig att befatta sig med småsaker som frimärken och köpte 60 frimärken. När kärringen frågade kärringen bakom kassan om hon fick lämna sina paket där, istället för att åka tillbaka med paketen till stället som inte säljer frimärken, frågade kärringen i kassan den sura kärringen om paketen var frankerade. Om kärringen hade haft frankerade paket skulle hon ju ha kunnat lämna dem på stället som inte säljer frimärken på en gång istället för att åka och köpa frimärken på ett annat ställe. När kärringen hade klistrat frimärken på alla paketen fick hon äntligen lämna sina paket till kärringen som ställde onödiga frågor.

– När kärringen kom till banken fick hon lära sig att i den här stan kan man inte gå på banken för att göra sina ärenden fem över fyra, för banken stänger klockan fyra. Då tyckte kärringen att det var lika bra. För det skulle säkert ha suttit någon kärring i kassan och ställt dumma frågor.

– Till slut gick kärringen på bokrean och upptäckte att de bara hade skräpböcker.

Under hela den tiden som allt detta drabbade kärringen gick hon omkring och kände sig som världens största surkärring. Och det var hon också.

4 thoughts on “Varför var kärringen så sur?”

  1. Och vill man sätta in pengar från barnens sparbössa på banken så blir det många sura kärringar som blir besvikna.

    1. Ja det har jag också försökt och det fick man ju inte alls! Jag hade tom suttit och stoppat alla mynten i sådana där pappersrör så att de var lätträknade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *