Glasstrutar

De forskar ju i alla möjliga onödiga saker som ingen behöver veta. Sedan informeras vi om forskningsresultaten i kvällspressen. Det finns en grej jag tycker att de borde forska i.

Varför alla barn har en medfödd instinkt att bita av botten på glasstrutar? Så att det rinner ut glass på kläderna. Jag gjorde det när jag var liten. Min dotter gör det om jag inte hinner dit och stoppar henne. Maken gjorde det. Jag har frågat mamma och hon gjorde det också. Alla ungar gör det.

Det måste alltså vara medfött. Sedan växer det bort. Nu för tiden får jag aldrig en överväldigande önskan av att bita bort spetsen på glasstruten så att man får glass över hela knät eller tröjan.

Vilken gen är det som orsakar den här impulsen? Det vore ju intressant att veta. Lika värdigt en forskningsslant som mycket annat som det forskas i.

Glass på tröjan

3 thoughts on “Glasstrutar”

  1. Det är därför man köper glasstrutar med chocklad. Chokladen lägger sig som en plupp i botten så att man kan gnaga liiite. Sen när man ätit upp stora delar av glassen kan man bita bort botten helt och suga i sig det sista av glassen på det sättet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *