Vem vill ha ett gammalt hederligt julkort på posten?

Ingen skickar ju julkort längre. Opersonliga masshälsningar via Facebook, email och SMS är vad som gäller nu för tiden. Praktiskt att skicka. Tråkigt att få.

När vi bodde i London var det någon på vår cul-de-sac som började en tradition att gå och stoppa ett riktigt julkort i brevlådan hos alla grannar. Då kände man sig tvungen att skriva julkort och dela ut till alla grannarna och till slut gjorde alla som bodde på gatan det. Det tyckte jag var trevligt. Då fick man minst 12 julkort att klistra upp på köksdörren och om man var duktig själv och skickade ut julkort och gjorde det tillräckligt tidigt hann man få några tillbaka. Det blir riktigt fint om man klistrar upp ett tjugotal julkort på en dörr eller vägg. Sen jag flyttade hem från London har jag inte fått ett enda julkort. Jag har i och för sig inte skickat några heller.

Jag har dock skitmånga julkort kvar från tidigare år som ligger och tar plats. Nån välgörenhet säljer julkort också köper man mer och varje år ökar mängden snarare än minskar. Nästa år ska jag skicka julkort tänker jag alltid. Vissa år blir det av och andra blir det inte av. Nu tänkte jag i alla fall göra av med alla julkorten jag har och skicka iväg dem i år.

Är det någon som vill ha ett riktigt julkort så är det bara att hojta till. Men det är bråttom. Den 16e säger posten att man måste posta sina julkort om de ska komma fram i tid. Så ni får ju höra av er imorgon söndag. Fast om man betalar 50 öre extra för frimärket har man ända fram till den 20e på sig att posta julkorten. Så om ni kommer in med en julkortsönskan mellan den 16e och 20e och motiverar er önskan om ett julkort tillräckligt bra så kanske jag pungar ut med 50 öre extra för frimärket.

Ni kan ju inte hålla på och lämna er adress i kommentarerna, då kanske någon dåre börjar skicka snuskbrev till er. Så om ni vill ha ett riktigt julkort kan ni skicka mig ett email med er adress till victoria@prinsessanpaarten.se.

Jag lovar inte att det blir ett fint julkort, alla julkort som jag har liggandes i lådan är inte fina. Jag har bland annat en obruten förpackning med julkort som av prislappen att döma är typ tjugo år gammal. Det är tanken som räknas vetni. Men välmotiverade julkortsönskemål kanske tom belönas med ett handgjort julkort. Jag har några sådana också och vissa av dem är riktigt fina.

Julkort

2 thoughts on “Vem vill ha ett gammalt hederligt julkort på posten?”

  1. Vi slutade med julkort förra året. Året innan dess hade vi skickat en jäkla massa julkort men “bara” fått typ 1/5 tillbaka. Dock tycker jag lite synd om den urgamla generationen som inte (miss)brukar internet fullt så mycket som vi.
    Plus att vi fick jättemånga julkort förra året -vilket, vart enda ett, gav mig dåligt samvete eftersom vi inte skickat nåt…
    Nåja, dåligt samvete eller ej… Jag fyller år på onsdag och tar gärna emot ett kort!
    Jaktgudinnan Mitt-i-maten. Den enda i Sverige men den namnkombinationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *