Vikka skor ska jag ha då?

Ni är då dåliga på att komma med modetips. Ett enda råd hittills. Gullefjunet och Carina på en sida och maken på andra sidan som tycker att jag gott kan hålla andan i fjorton timmar. Åsså har vi förstås uppviglerskan Birgit som på FB-sidan vill se hur ett blommigt isterband ser ut.

Jag måste ju ha några sko-jävlar på mig också. I fjorton timmar.

Jag: Ta nu ett kort så jag kan fråga på bloggen vilka skor jag ska ha. Ska jag stå ‘så här’ eller ‘så här’?

Maken: Vill du ha ett snyggt foto eller ett humoristiskt foto? Det ser lite knäppt ut som du stod sist.

Jag: Jag har ett par gröna plyschbyxor uppkavlade på låren. Jag tror inte att ett snyggt foto är ett möjligt alternativ!

SkorFakta i målet. Skon med ankelband är typ 2 cm högre än den svarta skon. 2 cm är mycket på den här höjden, särskilt i 12-14 timmar. Men de svarta skorna klämmer som satan över tårna. Om ni kollar på foten så klämmer de så mycket att blodådrorna på foten inte pallar trycket och bultar ut.

Med tanke på att man egentligen går enbart på tårna i högklackade skor är det inte så bra när just den minimala kroppsdelen som bär tyngden av hela den härlighet som är jag sitter i kläm.

Maken röstar på de svarta skorna som klämmer till den blommiga klänningen som jag inte kan andas i. Vi har varit ihop i över ett decennium och nu helt plötsligt kommer han ut som sadist.

Är det någon som vet om det finns några regler om skor på bröllop? Annars har jag ett par Hush Puffies, som är en glorifierad variant av Birkenstock, som jag köpte när jag var gravid.

Å nej, jag har inte rakat benen än. Vi ska inte åka förrän åtta imorgon bitti, det är gott om tid. Har ni inget bättre för er på fredagskvällar än att sitta och kisa på ett foto av mina ben för att kolla om jag har rakat dem?

9 thoughts on “Vikka skor ska jag ha då?”

 1. haha, jag tycker inte att du ska lyssna på maken! Om de svarta skorna klämmer redan nu ska du välja bort dem och ta de andra (som förresten gör att dina ben ser snygga ut även om de inte är rakade) Jag skulle nog satsa på den rosa klänningen som du kan andas i och de högre skorna som inte klämmer! Hush Puffies kommer man nog bara undan med om man är gravid tyvärr så de går bort

 2. Nejmenalltsåseriöst!
  Om bruden är från Umeå är ju en stor del av gästerna norrlänningar. Brudparet ska vara glada om bara 25% dyker upp i Foppatofflor och vita tubsockor. Ta du din bekväma klänning och skor, du kommer garanterat inte att se värre ut än någon annan!

 3. Jag gillar den rosa klänningen och skorna med ankelband. Jag föreslår att du dricker så mycket att du kan ligga ner större delen av kvällen.

  1. Bra råd där. Jag är själv inne på att efter åtta-nio någon gång är det nog ingen som märker om man kör barfota, men man ska ju överleva tills dess…

 4. Jag röstar för skorna med högre klack och skulle nog också vilja se hur ett blommigt isterband ser ut. Sedå. Upp med bild nu 🙂

  1. Maken har gått och lagt sig och spegeln är i sovrummet, så det går inte. Jag är hemskt, hemskt ledsen…

 5. Jag tycker man tar det som är bekvämt att ha på sig.. och skulle någon mot förmodan klaga så har man ju alltid ursäkten att man måste ju göra sitt bästa för att inte överglänsa bruden! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *