Viktiga beslut kräver äktenskapsråd

Tidigare idag skulle jag ner på ICA. Det är urdåligt väder här så jag frågade maken om jag skulle köpa något till middagen så att vi slipper åka ner igen senare idag. Då sa han “det är ju måndag idag så du får välja om du vill ha fisk idag eller imorgon”. Det visade sig att han har bestämt att måndag eller tisdag är fiskdag.

Jag åkte och handlade. Medan jag var på affären blev jag mer och mer upprörd. Ledsen och arg för att han gör så här. Jag känner mig så… hur ska jag beskriva det… det är så svårt att sätta ord på mina känslor…. okonsulterad känner jag mig.

När jag kom hem tog jag upp det här med honom. Nästan med darrande röst eftersom jag var så upprörd.

Jag: Har du bara bestämt att vi ska ha fiskdag en dag i veckan? Att vi ska äta fisk varje måndag eller tisdag? Utan att vi har suttit ner och diskuterat igenom det tillsammans som gifta makar och fattat ett gemensamt beslut?

Maken: Ja okej då. Vilka dagar vill du äta fisk istället då?

Så nu är måndag fiskdag. För på fredagar eller lördagar vill jag minsann inte ha fisk. Då vill jag ha god mat. Måndag är ju veckans sämsta dag i alla fall eftersom den är längst bort från nästa helg, så då kan man väl lika gärna äta fisk då, så har man allt elände överstökat på en och samma dag.

Jag har en liten smygande känsla av att jag har blivit manipulerad. Vi skulle ju egentligen diskutera fiskdagens hela existens, inte vilken dag den skulle vara.

5 thoughts on “Viktiga beslut kräver äktenskapsråd”

  1. Men fy vilket fult knep av honom! Hämnas! Finns det nån mat han hatar? Inför isåfall en sån dag tills dess att han avvecklar fiskdagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *