Stökiga grannar

Där vi bor finns det två hyreshus med sex lägenheter i varje. Det bor mest pensionärer här. Jag tror att förutom oss bor det pensionärer i alla lägenheter utom en. I det andra hyreshuset som vi ser från vår balkong bor det en kille som kanske är i 30-årsåldern.

Ibland kan jag tycka är det är lite väl stökigt att bo i ett sådant här område. Som idag tex.

Då kom den där 30-någonting-åriga killen och gick på loftgången i godan ro. Då hoppade en tant ut ur ena lägenheten och gav honom världens utskällning för att han skottade för lite snö. Med hög och bestämd röst upplyste hon latmasken om att en av gubbarna som bor i huset som är 89 år skottar mer än vad ynglingen gör.

Det gick inte att höra vad killen svarade, han pratade så tyst. Han var väl livrädd. Förmodligen lovade han bot och bättring. Vem törs bråka med en rasande pensionär som har fem centimeter pudersnö på loftgången liksom?

När sådant här händer så börjar man ju fundera om det verkligen är lämpligt för oss som har barn att bo i ett sådant här bostadsområde där det bråkas på loftgångarna. Det känns lite obehagligt måste jag säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *