Vilken blogg är viktigast?

När man läser den här bloggen får man säkert intrycket av att jag bara läser nöjessidorna i tidningarna. Så är det inte. Jag läser även serierna och artiklarna om när sommarvädret ska komma till oss. Ja det är till och med så att jag även läser tråkiga saker ibland. Som om Almedalen tex, och allt elände som händer i världen.

Jag brukar dock inte blogga om seriösa saker så ofta, jag försöker akta mig för det. Det känns som att det vore osmakligt att smutsa ner den här ytliga och lättviktiga bloggen med en massa allvarliga saker. Men ibland läser jag saker som jag bara får lust att kommentera här på bloggen. Som igår funderade jag ett tag på om jag skulle skriva ett inlägg om gruppvåldtäkten i Mariannelund. Men jag lät bli. För det jag hade tänkt skriva skulle kanske ha kunnat uppfattas som att jag trivialiserar en personlig tragedi, även om det inte var avsikten med texten jag tänkte skriva. Så jag hoppade över att dela mina observationer om det ämnet med världen.

I bloggvärlden finns det tusentals “vardagsbloggar” av varierande kvalitet och läsvärde. Det finns också mängder av bloggar som tar avstånd från vardagsbloggarna – “jag inbillar mig minsann inte att någon är intresserad av mitt liv så jag skriver ingen vardagsblogg”. Istället har de en blogg där de skriver om politik, samhällsproblem och andra VIKTIGA saker och delar skitviktigt med sig av sina åsikter och sanningar om dessa ämnen.

Som om att någon är mer intresserad av deras åsikter och analyser än av deras vardag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *