Jag skrev en Arga Lappen idag

Jag tycker inte att man ska ha förutfattade meningar om människor. Man ska inte anta att bara för att någon är från ett speciellt land så kommer de att köra fyra varv i rondellen. Eller orsaka trafikstockning på Timmerleden i Piteå. Eller ockupera alla gokartbilarna på gokartbanan på Haraholmen i en hel dag.

Ibland så är det dock bara så att man felar. Om man ser en bil från Norge i stan i juli, då tänker man förutfattade tankar. Idag tex så fräste jag åt maken när vi svängde in på parkeringen “åt det här hållet kan du ju inte köra, det kanske inte är enkelriktat men det är mot den allmänt vedertagna körriktningen, du kör ju som nån annan j-a norrman”.

Ibland är dock ens förutfattade meningar befogade. Som idag. Denna bild är tagen vid två-tiden på Domus-däcket i Piteå. Denna dag, den 7 juli 2012.

Norsk parkering

Så jag rotade igenom hela handväskan och bilen tills jag hittade en bit papper och en penna, också skrev jag Arga Lappen.

Fast jag var egentligen inte alls arg. Det kan i och för sig bero på att jag redan var parkerad själv och hittade den norska husbilen på väg tillbaka till bilen. Om den hade stått där och blockerat vägen när jag kom hade det kanske varit en helt annan femma.

Men jag var i alla fall jätteglad när jag skrev den här lappen. Så jag föredrar att tänka på den som Utbildningslappen. Jag vill ju bara hjälpa till. Om jag hade varit Lapplisa tex så skulle jag ju ha lämnat en betydligt otrevligare lapp.

One thought on “Jag skrev en Arga Lappen idag”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *