Alla förlorade

Sämsta möjliga valutgång i söndags. Ingen vann. Nu får vi lita på att våra politiker reder upp det här. Det verkar ju gå jättebra så här långt i alla fall.

Medan de håller på och spelar schack så roar jag mig med att spekulera hur det kan tänkas låta på de olika partihögkvarteren.

Hos sossarn:

“Vem ska vi prata med? – Vi pratar med alla. – Utom Jimmie. – Ring till Annie. – Tror ni Fredrik fortfarande har kvar sitt nr, ska vi testa att ringa Fredde? – Annies vill inte prata, men partisekreteraren Michael säger att han gärna hänger med på fika. – Skit i Annie då, vi ringer till Janne. – Det är upptaget hos Janne, hans kompisar ringer och tjatar att han ska avgå. – Vad sa Jonas när du pratade med honom? – Nä han sa inget, han hann inte för jag sa att vi inte vill prata med honom just nu men att jag ringer sen när vi vill prata. – Sitter du och pratar med Åsa och Gustav nu igen? Jag trodde att vi var överens med dem? Säg till dem att sluta tjata om kärnkraften, vi har inte tid med det nu, de får lov att gilla läget. – Ska vi ringa till Göran? Är det någon som kommer ihåg vad Göran sa, vill han prata eller ej? Ska vi ringa och kolla om Göran vill prata? – Helvete också, vad ska vi göra om ingen vill prata med oss? – Du där som sitter i hörnet, du får ringa till journalisterna “anonymt” och säga att vi har en plan och att allt går precis som vi har tänkt oss”.

Hos vänstern:

“Å vad vi längtar efter att få prata med Stefan. – Vilka ministerposter ska vi ha? – Äntligen får vi vara med och prata. Kom nu så går vi och pratar med Stefan. – Vafan säger du, vill Stefan inte prata med oss? – Vill han prata SEN? – Fy vad taskigt. – Kom så sätter vi oss ner och skriver en lista över vad vi ska säga när han ringer senare och vill prata.”

Hos Miljöpartiet:

“Äntligen får vi vara med och prata. – Ska vi ringa till Stefan och bara snacka en stund? Det är ju viktigt att hålla kontakten när man är kompisar. – Jag glömde säga det där om kärnkraften när vi pratade sist, jag ringer och påminner dem om att vi vill prata om kärnkraften. – Nej, nej, prata inte om kärnkraften, vi pratar bara om miljöskatter nu, vi kan prata om kärnkraften sen. – Alltså, det var länge sedan Stefan ringde, vi har ju inte pratat sen i morse, tänk om han pratar med någon annan?”

Hos Sverigedemokraterna:

“Nu MÅSTE de prata med oss. – Vad säger du? Sa Stefan till dig att han inte tänker prata med oss? – Nej han sa det inte till mig, han pratar ju inte med oss, jag såg det på tv. – Ska vi ringa till Fredrik? Är det fortfarande Fredrik man ska ringa till om man vill prata? Om man får prata med någon annan än Fredrik hos dem kanske de vill prata med oss! – Vi ringer till journalisterna och säger att nu MÅSTE de andra partierna prata med oss, journalisterna svarar ju i alla fall när vi ringer. – Ska vi inte ringa till någon och säga att de MÅSTE prata med oss? – Nej, skit i det ingen har ju velat prata med oss på fyra år. Vi spelar lite nätpoker istället.”

Hos Moderaterna:

“Svara inte om Stefan ringer, vi vet inte vem som ska prata med honom om han ringer. – Borde vi inte ringa och prata med någon? – Vem ska vi ringa till? Borg vill ju inte prata. – Ska vi ringa till hon där som sa att Stockholmare är smartare än lantisar eller ska vi ringa till hon den andra som nästan ingen vet vem det är? – Nån Muffare, kan vi inte prata med någon som har varit ordförande i MUF? – Vi måste skynda oss och hitta någon vi kan prata med. Om Stefan inte hittar någon som vill prata med honom kanske vi kan ringa till Annie, Janne och Göran och prata om vi har någon som kan prata med dem.”

Hos Centern:

“Har Stefan ringt igen än? –  Hur många gånger har han ringt? Ska vi prata med honom när han ringer nästa gång? – Vi bjuder på fika först också säger vi att vi inte vill prata, men att vi kan fika fler gånger. – Tror ni att det var rätt att säga att vi inte vill prata? Vi kanske skulle ha avvaktat med att säga det? Vi vet ju inte vem vi ska prata med nu när vi inte längre kan prata med Fredrik. – Äsch det gör inget, nu pratar vi inte med någon också avvaktar vi. Vi kan ändra oss sen, det gör inget för vi är ju politiker”.

Hos Folkpartiet:

“Nu får för fan folk sluta ringa och föreslå att jag ska avgå eller fråga om jag ska avgå! Jag ska sitta kvar här och kolla om någon ringer och vill prata. – Jag kommer inte att prata med Stefan om han ringer. – Har Stefan ringt än? Du sa väl att vi inte vill prata med honom? – Vad sa han mer exakt när han ringde förra gången då? Mina barn är redan så stora så jag behöver ingen ytterligare semester- förlåt föräldramånad. Jag tycker att vi ska be om betyg från tidigare ålder om Stefan ringer och vill prata. – Är det Stefan som ringer? Säg att jag är på dass, jag vill inte prata med honom. Inte än i alla fall”.

Hos Kristdemokraterna:

“Är det någon som har ringt? Någon som vi inte vill prata med? Ingen alls? Är du säker på att mottagningen fungerar? Det ringer säkert någon till oss också snart”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *