Bristol Academy – Gästbloggare Anna

Bloggen Eddie och barnen på Bristol Academy som handlar om en skola i Uganda skrivs av Anna och Jennie som båda bor i Tvååker och jobbar i en korvkiosk och Victoria från Falkenberg som är gymnasielärare. “Det är vi 3 som tillsammans gör det vi gör idag, och det är enkelt att göra skillnad. Har man bara hjärtat med sig så räcker det långt….” Anna

En kväll satt jag hemma i soffan med datorn i knät som så många gånger förr. Jag kände mig lite nedstämd faktiskt…Tankarna hade rusat på om vårt arbete i Uganda….Jag var inte på humör helt enkelt. Jag slötittade på lite bloggar och hamnade på den här! Och helt plötsligt så kunde jag inte sluta skratta! Det här är ju skitrolig läsning! Precis vad jag behöver läsa för att må bra! Jag skrev väl en inte alltför genomtänkt kommentar om att den här människan verkade lite galen….men hon tog det bra….Tack och lov för det!

Hursomhelst så slutar det nu med ett gästinlägg ifrån mig i hennes blogg om något lite mer allvarligt än vad som vanligtvis finns att läsa här….. Håll till godo, hoppas ni orkar läsa!

För 4 år sen klev jag in i en ny värld tillsammans med 2 vänner. Vi visste inte då vart det skulle ta oss och hur mycket arbete vi skulle ha framför oss, och det var nog tur, för då hade vi antagligen aldrig orkat!

Landet vi reste till var Uganda….där mötte vi 400 barn på en skola. En del av dem föräldralösa, alla av dem otroligt fattiga. Vi mötte också en man som hette Eddie. En man vars dröm var att driva just en skola för fattiga barn. Han hyrde en gammal skola, men i hans dröm fanns tanken om en ny.

Det var där vi klev in, Victoria, Jennie och jag. 2008 hade Eddie, påbörjat sitt bygge….det tog tid och det saknades pengar. Efter vårt första besök på skolan så visste vi att vi hade möjligheterna att hjälpa honom och vi kan med stolthet säga att det nu finns en färdig skola 4 år senare och med mycket slit – Bristol Academy!


Vi har också under åren som gått startat en verksamhet som går ut på att barn på vår skola i Uganda brevväxlar med människor här i vår närhet. På så vis kan barnen få känna sig betydelsefulla. Det finns nån som ser dem, och tänker på dem. Dom flesta har ingen som gör det.

För snart 10 månader sedan startade vi också en blogg om det vi gör. Tanken var att det skulle gå enkelt att sprida vårt budskap och visa hur det faktiskt kan se ut i vår värld….. Men jösses vad fel vi hade! Det är en uppförsbacke utan dess like! Människor vill inte se hur det ser ut. Vi är bekväma och tror att saker och ting inte finns om vi blundar……Men vet ni? Det gör det!

För er som vill ha en feelgood blogg med inredningstips eller en blogg om lyckliga familjestunder med fredagsmys så kan jag med en gång säga att det här inte är något för er… Ni andra som är beredda på att se en annan del av världen, och läsa om att man faktiskt kan göra skillnad för andra utan att vara professor, så snälla….ta er en titt!

Kanske tittar ni bara in en snabbis, eller så blir det som det blev för mig, jag blev fast i de här barnens öde, och dom har utan tvekan, gjort mig till en väldigt mycket bättre människa.”

2 thoughts on “Bristol Academy – Gästbloggare Anna”

  1. Tänk att det finns fina, osjälviska eldsjälar! Jag blir glad när jag ser att ni tjejer orkat ro en sån stor last som ni gjort! Givetvis inte bara i glädje och nedförsbacke, det fattar jag oxå men det måste ju ge tusenfallt tillbaka när man får se resultatet av slitet och när man träffar alla glada människor vars livskvalitet förbättrats. En stor eloge till er och alla andra som gör en insats för sina medmänniskor!
    Vårat lilla bidrag till en bättre värld är att vi varje månad ger ett bidrag till vårt fadderbarn G i Chile. En treårig kille som bor på barnhem och som via våra pengar och SOS Barnbyar får en lite lättare tillvaro- vi hoppas då det iaf. Ingen stor heroisk insats men dock…

  2. Va kul att hitta hit och få läsa om dig Anna!! Ja ni är fantastiska, helt otroliga egentligen. Och ja detta var också en härligt knasigt rolig blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *