Come on and dance

Har ni haft Euphoria snurrandes på repeat i huvudet idag? Det har inte jag haft. Come on and dance är vad som totalt fastnade i skallen på mig. Jag har hunnit tappa intresset för bidragen redan så ni får ingen recension av dem från mig. Loreens låt som jag egentligen inte tycker är särskilt bra framstod som ett musikaliskt mästerverk i sammanhanget.

Idag är det i alla fall ingen i Aftonbladet eller Expressen som klagar på “grannlands-röstning”. Det låter kanske annorlunda i Ryssland. Där kanske de ser någon sorts konspiration i att Sverige fick 12 poäng av Danmark, Finland, Norge, Island, Estland, Lettland, Tyskland, Belgien, Holland, Frankrike, UK och Irland (och 6 länder till).

Det känns i alla fall inte som att Italien har koll på läget. Snart kommer de säkert och ber om ett ekonomiskt krispaket och då tycker jag faktiskt att det är dax att Fredrik sätter ner foten på någon EU-möte och säger till att det är på tiden att vi gör ett exempel av ett av dessa länder som inte fixar att hålla ordning på sin ekonomi. Italien är ett lämpligt val. Då blir det dessutom billigt att åka dit på semester.

Man skulle också nästa kunna tro att Gina Dirawi och Edward af Sillén lärt sig matte på någon italiensk språkresa. När det var fem länder kvar som skulle rösta ledde Sverige med typ 80 poäng men Gina och Edward kom fram till att “Ryssland måste få väldigt höga poäng och Sverige väldigt låga poäng för att vi ska förlora detta”. 5 gånger 12 blir 60. Så var det i alla fall när jag gick i skolan. Men när nästa land skulle rösta var det någon som dragit gångertabellen i hörsnäckan på dem för då hade de äntligen räknat ut att Sverige redan hade vunnit.

Förutom denna lilla matte-fadäs var dock Gina & Edward kvällens behållning, det är god humor att föreslå att nästa års Eurovision-final skall hållas i Sundsvall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *