Jag är en värdelös jul-morsa

Det här med egna julkalendrar med presenter i va. I bloggvärlden finns det barn, jämnåriga med gullefjunet, som den första december fick prinsessklänningar till ett värde av 200 kr. Man undrar ju vad som ska finnas i luckan på julafton?

Jag har ju också en egen adventskalender av burkar med små presenter i.  Mitt stackars barn har fått nöja sig med två identiska jultomtar (utspridda på två dar) för 15 kr från Dollarstore som hon var totalt ointresserad av, tre garn-gummor (på samma dag) som följde med en veckotidning som hon blev jätteglad över, såpbubblor från Coop för en tia som hon blev så exalterad över att jag snart kollapsar av syrebrist och ett par andra lika meningslösa överraskningar. Min målsättning är att snittpriset per “lucka” ska ligga under 10 kr. Det är inte lätt ska jag säga er. Det finns inte många saker som kostar under 10 kr i dagens samhälle.

Frånsett detta ligger jag egentligen bra till med burk-kalendern i sig. Jag har alla småprylarna som ska i burkarna. Sudd, badleksaker (5-pack som ska fördelas över fem dagar) och lite andra saker. Jag har inte alla 24 burkar än, men jag har framförhållning. Vi åt upp rödbetorna häromdagen och det är så lite majonnäs kvar i burken att jag kan kasta bort det om det krisar. Jag har burkar för en hel vecka framöver. Det är bara så att jag har slut på färdigpyntade burkar. Jag har flera färdigmålade som bara skulle behöva lite papper och tejp. Men jag orkar inte ikväll.

Fattar ni vilken dålig mamma jag är? Jag orkar inte klippa och klistra så att mitt barn får en helt ny burk imorgon! Men innan ni fördömer mig totalt vill jag påpeka om att jag har åkt totalt åtta mil för att fika idag och det tyckte gullefjunet var kul.

I alla fall. Jag har löst det här. Jag har vänt på en burk. Jag klistrar nämligen två bilder på varje burk. Bilden på “framsidan” betyder att burken är o-öppnad och bilden på “baksidan” betyder att den är öppnad. I teorin alltså om man hade en komplett 24-burkars-kalender. Så kommer det att vara nästa år, jag tänker långsiktigt. Gullefjunet är bara två, hon vet inte riktigt vad som pågår, hon börjar förstå nu as we go along medan jag skapar mig själv onödig jul-hysteri. I år vet hon inte vad som är bak och fram.

Första gången gullefjunet öppnade den här burken såg den ut så här.

Istället för att sätta mig och klippa, färglägga och limma just ikväll när jag inte orkar har jag vänt på burken. Hon vet ju inte att baksidan betyder att den redan är öppnad. Så imorgon ser burken ut såhär.

Som kompensation har jag lagt i två hönor istället för en.

Kommer jag att ligga sömnlös inatt över mitt tillkortakommande? Nej, hönorna kommer att göra succé, också kan maken ägna dagen till att plocka fram bondgården och “bunker-leka” innan han åker bort i två dygn. Lagom tills Stockholms-ovädret kommer, så att JAG måste gå ut och sopa och skotta. Jag vet att ni längtar efter att snön kommer till mig mer än vad jag gör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *