Köp stenar

När vi var på Nolia för en månad sen köpte vi ju en sten för 60 kr. Sen dess har jag gått och funderat om man inte skulle ta och tjäna sig en hacka själv i den här sten-branschen. Jag kom fram till att det onekligen är så att priset per gram sten är bra, om man är säljare alltså. Lägg till det att jag är kreativ och talangfull. Det luktar succé lång väg.

Jag har då alltså plockat sten, inhandlat material och haft en liten sten-konstskapar-ateljé här hemma på sistone. Som mina fina bloggläsare tänkte jag att ni skulle få en exklusiv titt på mina första skapelser. Ni får också första tjing på att inhandla ett av mästerverken.

Jag har namngett dem. Från vänster till höger Röda streck, Blå blomma och Röda krummelurer.

100 kr styck kostar de, exklusive frakt. Det kan kanske låta lite dyrt. I så fall beror det på att ni inte begriper er på konst.

För att sätta priset i perspektiv ska vi jämföra mina verk med Sten-Kisse som vi köpte på Nolia. Sten-Kisse vägde 183 gram och mina stenar väger mellan 65 och 150 gram. Det är dock inte bara vikten som spelar in.

Mina stenar är signerade och numrerade med tusch, till skillnad från Sten-Kisse. De är grundmålade med tre varv vit färg. Det stod på burken att det skulle räcka med ett varv, men det stämde inte. Så tid- och materialåtgången sköt i höjden. Dessutom är mina stenar även målade på undersidan och har lite tidningspapper fastkletade under. Mina stenar är helt enkelt ett mera komplett hantverk och äktheten kan alltid verifieras.

Längst uppe till vänster ser ni Sten-Kisse

Dessutom är konstnärens talang betydelsefull vid prissättningen. Här kände jag att det är motiverat att jag tar lite mer betalt för mina stenar än den genomsnittlige marknadsförsäljaren.

På det stora hela har jag kommit fram till att 100 kr per sten är ett rimligt pris. Kanske något billigt, men jag har ju just börjat. När jag har etablerat mig som ett namn inom stenmåleriet kommer priset förmodligen att stiga.

Så passa på nu medan stenarna är billiga och har stora möjligheter att bli en mycket lönsam konstinvestering. Emaila mig på victoria@prinsessanpaarten.se och berätta vilken sten du vill köpa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *