Jag är ingen fredsbevarande styrka

Idag har jag äntligen varit på Nolia. Jag har kört barnvagnen i bakfötterna på 781 människor. Ungefär 90% av gångerna med flit. Om man har ett vapen ska det ju användas. Att gå omkring med barnvagnen och liksom bara “hota” att köra på någon som någon annan sorts fredsbevarande styrka är inte min stil.

Folk som kliver in genom öppningen till ett tält eller en mässhall och bara står där MITT i ingången och funderar åt vilket håll de ska gå alltså. Dem MÅSTE man vara tydlig mot. Så ta med er barnvagnen till Nolia om ni har en. Gullefjunet satt på makens axlar medan jag gick bärsärkagång med barnvagnen förresten.

Som ni vet är jag ju ute efter en Mirakelborste som städar hela huset utan min inblandning. Och på Nolia är ju alla produkter “mirakel”. Till “mässpris”. Jag såg mirakel-köksknivar på flera ställen. Alla var bäst i test. Mikrakel-olivolja, mirakel-skor, mirakel-massagedynor. Självklart fanns det även en mirakel-borste. Eller en magisk borste för att vara mer exakt.

Jag kan dock ingenting berätta för er om den här borsten för jag kunde inte stanna och lyssna på demonstrationen. Jag var upptagen med att mirakelsopa golvet i Noliahallen med min dotter. Hon vägrade åka vagn, sitta på makens axlar eller låta mig bära henne. Tyvärr vägrade hon även gå på fötterna. Så hon gick på knä. Det var jättesmutsigt på golvet så det känns ändå bra att vi gjorde en insats där och städade upp litegrann.

Jag hade tänkt att jag skulle berätta för er om de bästa produkterna på mässan och så där. Men jag hann liksom inte se så mycket. Jag körde ju barnvagn. Jag kanske åker tillbaka en dag till och lämnar barnvagnen hemma.

EN sak köpte vi dock. En sten. Tanken med stenen var att den skulle sysselsätta gullefjunet. Det gjorde den också, men när vi väl hittade räddnings-stenen var det dags att åka till frissan. Det var i alla fall en mirakel-sten.

Miraklet med den här stenen var att den kostade 60 kr. När vi kom hem vägde jag den och den väger 183 gram. Det blir 32,78 öre per gram sten. Men det var dock 60 välinvesterade kronor. Sten-Kisse heter den förresten.

 

One thought on “Jag är ingen fredsbevarande styrka”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *