Nolia eller inte Nolia

Idag börjar Nolia i Piteå. Jag sitter här och funderar över om vi ska åka dit idag eller en annan dag. Vädret är ju lite halvtaskigt så det är ju säkert massor med folk. Men tänk om någon supernyttig sak som finns på Nolia tar slut redan idag om jag inte åker dit första dagen?

När jag var fjortis köpte jag till exempel ett mirakelpuder på Nolia. Det hade glitter i och om man gick på disco i det så glittrade man i kapp med discokulan. Nu är jag ju alldeles för gammal för att gå på disco så jag behöver inget mirakelpuder.

Men det finns kanske någon mirakelstädborste som städar hela huset medan man sitter i soffan och tittar på. Om det finns så behöver försäljaren inte ens berätta för mig hur mycket pengar jag kommer att spara över en livstid genom att köpa borsten för 1499 kr. Jag undrar alltid om de pratar om min eller borstens livstid när de säger så. Men jag slår till med en gång utan att behöva någon övertalning.

Jag såg dessutom i tidningen att Piteortens Chark skulle vara på mässan. Vi kanske skulle kunna äta lunch gratis där genom att äta oss mätta på smakprover. Jag har sett många människor äta en hel lunch av smakprover när man varit på marknader och mässor. Så vi skulle ju kanske också kunna göra det.

Jag har studerat människor som uppför sig på det här sättet och jag har räknat ut vad som är A och O i gratisätandet. Det gäller att inte skämmas. Varken för att man armbågar sig fram och sedan skyddar sin position och inte släpper fram någon annan. Och man får absolut inte skämmas för att man äter sig mätt på smakprover.

Eller så kanske jag skulle kunna berätta för dem att jag har bloggat om dem idag. Då blir de kanske så glada att de lägger upp gratisprover på en tallrik åt oss så att man inte behöver stå och trängas med de andra gratis-lunchgästerna.

Jag ska fundera vidare på om vi ska åka på Nolia idag eller inte. Maken tycker att vi ska åka och bada så att stumpan får “simma” litegrann. Det är ju lägligt att hitta på bad som aktivitet när den förälder som vill bada har båda armarna i gips och den förälder som tycker att det är kallt att bada har orakade ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *