Proper klädsel

På måndag ska jag göra en grej som innebär att jag måste vara propert klädd. Måste och måste alltså, men det vore nog fördelaktigt för mig om jag ser presentabel ut.

Jag har EN skjorta/blus som jag ryms i som skulle kunna sorteras in i kategorin proper eller presentabel. Just nu ser den ut så här.

Kemtvätt säger lappen. I London hade vi 5 minuters promenad till närmsta dry cleaner som för en billig penning rustade upp kläder inom 24 timmar, och skulle de ha fullt upp var det ytterligare två minuter till nästa. Nu har jag två mil till närmsta, och förmodligen stadens enda, kemtvätt. Jag misstänker att de inte har någon 24-timmars-service och att de riktar en pistol mot en när man lägger sin skjorta på disken och skriker “upp med händerna och hit med pengarna, om du vill ha skjortan tvättad tar vi en halv månadslön plus allt som finns i din dottern spargris”.

Jag tänker ut en lösning på det här problemet imorgon. Nu ska jag krypa upp i soffan och fördjupa mig i min porrbok.

4 thoughts on “Proper klädsel”

  1. Vilken otur att jag inte läste det här förrän nu…. Jag äger och jobbar på Öjebyns Kemtvätt vi är nog dom enda i Piteå kommun så ja antar att du menar oss 🙂 Hade du kommit in med den i går eftermiddag eller in morse så hade jag kunnat tvätta den åt dig för den hissnande summan av 70 svenska riksdaler 😉 OCH du hade fått hämta den under eftermiddagen idag 🙂 Vi försöker hålla ner väntetiderna för att också ha nöjda kunder. Men nästa gång du behöver kemtvätta något är du varmt välkommen in, jag lovar att varken hota dig med pistol, ta halva månadslönen eller stackars dotterns spargris 😉

    Välkommen och ha en trevlig helg!

    Glömde skriva att det är verkligen en kul och underhållande blogg du har 🙂

    1. Jag visste inte om att ni fanns, jag trodde att den vid akvariekällan var stans enda kemtvätt och de har bommat igen upptäckte jag idag så skjortan ligger fortfarande skrövlig i min väska… Du har inte öppet lördagar möjligtvis ☺?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *