Skillnader mellan Stockholm och Piteå

Det finns några skillnader mellan att bo i Stockholm och i Piteå. Några små. En upplever jag som en mycket negativ skillnad. En sak som jag saknar väldigt mycket med att bo i Stockholm. Efter ett tag vänjer man av sig och tänker inte så mycket på det. Men när man tänker på det så påminns man om en sak som saknas väldigt mycket här.

Jag pratar naturligtvis om Piteå-Tidningen. Det finns ingen sådan kvalitetstidning här i Stockholm. Jag har i alla fall inte hittat någon. Självklart finns det lokaltidningar även här. Men ingen där man kan läsa insändare om bråk om snöskottning eller färdriktningen på Grisberget. Nä, här i Stockholm skriver folk insändare om pretentiösa saker.

Jag läste tex en insändare i Metro (tror jag att det var) av någon som var så himla upprörd över att folk gick på höger sida i Sergelgången. Folk är så himla märkvärdig här i Stockholm. Hålla på och skriva insändare om vilken sida folk går på i Sergelgången. Som att någon bryr sig. Ingen gör det. Bråk om färdriktningen på Grisberget däremot, det är grejer det.

Bloggen blir ju också lidande när jag inte kan läsa Piteå-Tidningen. Jag kan förstås läsa den på nätet, men inte insändarsidan. Det är PTs bästa sida och den kan man inte läsa på nätet.

Därför är det ju glädjande för er bloggläsare att jag åker till Piteå till helgen. Mamma och pappa har Piteå-Tidningen så jag kan läsa den och rapportera för er från platsen. Väss pennorna nu Pitebor och skriv insändare om era allra fånigaste problem för nästa vecka finns jag på plats!

4 thoughts on “Skillnader mellan Stockholm och Piteå”

  1. Men har du inte hittat lokaltidningen Mitt i… den finns för i princip alla områden i Sthlm och liknar lokaltidningarna ute i landet, där hittar du de “små nyheterna”

  2. Kan du inte ha en sån där utomsocknesprenumeration? Eller får man alla veckans tidningar med måndagsposten då? Älskar för övrigt Euskefeuratlåten! Älskar!

    1. Jo det kan man, men PT är ju svindyr och som sagt man kanske inte får hela veckans tidningar på en gång men på morgonen får man väl den inte i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *