Bråk på Grisberget

En kompis uppmärksammade mig i kommentarerna om att jag hade missat en insändare i Piteåtidningen häromdagen.

Det är alltså insändarskribenten Ulf som har blivit illa behandlad. Den 17 juli var han på Grisberget, förmodligen för att motionera. Om ni inte vet vad Grisberget är för att ni inte bor i Piteå så gör det inte så jättemycket. Den här upprörande händelsen skulle lika gärna ha kunnat inträffa på ett motionsspår vart som helst i Sverige.

Ulf fick i alla fall en LÄTT knuff där på berget. Som om att det inte var tillräckligt blev han dessutom anklagad för att gå mot färdriktningen! På ett motionsspår!

Folk är nu hänsynslösa alltså. Personen där på berget som knuffades, även om det bara var lätt, tänkte väl aldrig på att Ulf förmodligen har ett jobb utanför sitt motionerande. I dagens hektiska samhälle är det tillräckligt svårt att hitta tid att motionera.

Tänk då vilken tid hela den här händelsen har kostat Ulf, helt i onödan. Nu var han ju tvungen att sitta och ringa till den spåranvariga hos arenagruppen för att få klarhet i färdriktningen. Och skriva en insändare. Fattar inte den här knuffande och bråkande personen vad han/hon har ställt till med?! Ödslat med Ulfs tid.

Högervarv är det i alla fall som gäller på Grisberget. Alltid, sommar som vinter.

Ulf hade rätt. Dessutom fick han en lätt knuff. Be nu Ulf om ursäkt du själviske och tanklöse knuffare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *