Vadå konflikträdd?

Definitionen av granne är att man bor bredvid varandra. Kanske vägg i vägg, eller om man bor i hus tomt bredvid tomt. Nära i alla fall, annars är man inte grannar.

Helst vill man ju inte ha någon grannfejd. Så om något litet problem uppstår hur gör man då för att lösa det hela på bästa sätt? Man kan kanske gå över till grannen och knacka på och förklara vad det lilla problemet är och diskutera hur man löser problemet.

Eller om man är väldigt konflikträdd kan man göra så här.

KonflikträddDessutom skriver man under med Snögubben så att ingen har någon susning om vem man är och vilken granne det är som förväntas ta åt sig.

Tänk så många grannar runt om i Piteå kommun som satt vid frukostbordet och läste denna insändare och sa till sina äkta hälfter “Jag visste att grannan var en riktig surkuse, jag slår vad om att det är han som har skrivit den här insändaren! En liten sträng snö var allt som hamnade på hans uppfart när jag skottade, kan han inte bara komma och knacka på istället för att skriva en insändare om det stör honom så mycket?! Bara för att ge igen ska jag skotta in en hel snöhög på hans uppfart idag…”.

Sedan den här insändaren måste det alltså ha dykt upp massor med grannfejder över snö på varandras uppfarter. Folk som aldrig har skottat in snö på grannens uppfart har börjat göra det för att de inbillar sig att det var deras granne som skrev insändaren över en lite snöklump som råkade hamna på hans uppfart. På vissa ställen är det säkert folk som skyfflar samma snö fram och tillbaka till varandras uppfarter flera gånger om dagen samtidigt som de går och svär över att grannen inte visar respekt. I tron att det var den andra grannen som skrev insändaren.

Snögubbens egen granne har säkert inte ens Piteåtidningen så han har inte läst insändaren och skottar sin snö på samma sätt som han alltid har gjort.

 

2 thoughts on “Vadå konflikträdd?”

  1. Haha – ja, och för något år sedan var det någon som skrivit en insändare om grannen som inte krattade upp sina löv på hösten så att det blåste över några stackars löv på dennes tomt. Jag krattar aldrig på hösten (för löven gödslar gräsmattan), mina grannar är nog sura på mig för det och för att jag inte rensar bort alla maskrosor från vår gräsmatta… Däremot behåller jag nog snön på vår gård *s* så just detta kan då inte rikta sig till mig….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *