Afternoon tea till lunch

Ofta när vi hade besök från Sverige i London vill de gå och äta/dricka afternoon tea på Ritz/Savoy/Dorchester Hotel.  Många visste inte ens vad afternoon tea innebär, de ville bara testa. Då brukade de få åka och göra det själva. Samma gällde Madame Tussauds, jag ritade ett kryss på kartan och pekade dem i riktning mot tågstationen och sa till dem att ringa när de var klara så möttes vi efteråt.

Om ni tillhör kategorin som har hört talas om afternoon tea, men inte riktigt vet vad det är så kan jag berätta vad man får för sina 300-500 kr per skalle. Man får te, scones och smörgåsar. Typ sådana här smörgåsar.

På Ritz får man förstås inte ägg och Kalles kaviar på mackorna. Inte för att det är o-lyxigt, utan för att de inte har någon Kalles. Man får ägg och krasse i majonnäs istället. Så afternoon tea kan man göra själv hemma för mycket mindre än 300 kr per skalle.

Då kan man låta barnet vara med och göra en specialmacka till mormor. En macka med allt på. Mormor äter allt med ett leende på läpparna om det är gullefjunet som har “lagat” det.

Om man äter afternoon tea hemma får man i och för sig ingen kristallkrona i taket. Men vi har en o-kristallig krona i hallen. Vi brukar tända den för att få rätt stämning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *