Ahlgrens bilar

Hanna skriver på sin blogg idag att hon bara tycker om ljusa Polly, inte de mörka. Då var det en läsare som kommenterade att hon hade ett liknande problem med att hon bara äter de vita bilarna i bilpåsarna.

Varje gång jag äter bilar funderar jag över vilken färg som är godast. Jag radar jag upp en rosa, grön och vit bil framför mig för att äta dem en i taget för att ta reda på vilken bil som är godast.

Sen testar jag. När jag har svalt den första godisen tänker jag “den var god” och tar nästa och tycker att den också var god. Redan här, efter karamell två börjar jag känna mig osäker på vilken som var godast. Vad smakar de egentligen? Smakar de rosa jordgubb, de gröna päron och de vita vanilj? Eller smakar alla karamellfärg?

När testet är klart brukar jag tänka till och välja en som var godast, trots att jag inte riktigt kommer ihåg om det var någon skillnad på smakerna. Säg tex att jag bestämmer mig för att den i mitten var godast. Ja, då har jag glömt bort i vilken ordning jag åt godisarna, och därför vet jag inte vilken färg den godaste var.

Vid min aktningsvärda ålder vet jag alltså fortfarande inte vilken färg av Ahlgrens bilar jag tycker är godast. Jag har inte ens lyckats identifiera vilken smak de olika färgerna har. Någon som vet? Någon som har lyckats med detta smaktestet och lyckats komma ihåg i vilken ordning ni åt färgerna när ni var klara så att ni vet vilken ni tycker är godast? Eller är det bara jag som håller på med sådana här vetenskapliga test när man äter godis?

5 thoughts on “Ahlgrens bilar”

  1. Jag vet inte heller om färgerna smakar olika men jag tycker att det smakar bäst om man tar en av varje färg och äter samtidigt….

  2. Jag brukar också tröttna på att äta en i taget och proppa munnen full till slut. Naturligtvis med lika många av varje färg i varje “tugga”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *