Alla flyktingar borde skaffa sig en ko och flytta ut på landet utanför krigshärden

Jag anser mig själv vara en väldigt tolerant person. Jag står ut med väldigt mycket från mina vänner på Facebook.

Mina vänner lusar ner min Facebook-vägg med kattfilmer, delar artiklar om hur föräldrar ska uppfostra sina barn, fina ordspråk och delar sina favoritlåtar. De prackar på mig reklam, bilder på sin middag, resultatet från sina barns senaste idrottsprestation, resultatet i deras favoritlags senaste match och sina politiska åsikter. Om de är lärare så vill de att jag ska tycka synd om dem för att de jobbar mindre övertid än mig och dessutom vill de att jag ska sympatisera med deras krav om högre lön trots att deras timlön för effektiv arbetstid är likvärdig med min.

Jag ignorerar. Nej inte riktigt, jag har tröttnat på allt detta så jag har minskat ner mitt användande av Facebook så att det idag är mindre än 10% av vad det var på sin peak. Men jag tycker att jag är tolerant i alla fall. Folk får hålla på, också låter jag bara bli att läsa. Jag brukar i alla fall inte kasta ut folk från min Facebook-vänlista bara för att de lägger upp saker som jag är ointresserad av. De är ju snälla ändå och jag tycker om dem på andra sätt eller trots allt.

Häromveckan fick jag dock nog. En släktings fru har alltid haft för vana att gnälla i var och vart annat inlägg hon gör, och hon gör många inlägg ska ni veta. Man skulle kunna få intrycket att en positiv tanke aldrig passerar hennes hjärna om den inte involverar mat eller bakning eller möjligtvis en planta. Hon klagar om det mesta men hennes favorit-hatobjekt är dock flyktingar och invandrare. Hon tycker inte om dem så hon vill hjälpa dem i närområdet så att vi kan lägga svenska skattepengar på mer behövande människor i vår närhet i Sverige. Gastric bypass-operationer före svältande barn typ.

Jag är för yttrandefrihet och är medveten om att politikers oförmåga att hantera och kommunicera kring flyktingpolitiken får många inskränkta, outbildade och fördomsfulla människor att tro på propaganda byggd på felaktiga påståenden och förvrängd fakta och köpa lösningar som isolerar de frågor som de intresserar sig för utan att ta hänsyn till hur de hänger ihop med verkligheten och världspolitiken. Åsikter måste dock få framföras på gott och ont.

Det får dock finnas gränser för min tolerans. Den här släktingens fru har under en längre tid hävt ur sig en massa (i min åsikt) motbjudande åsikter på sin Facebooksida. Hon håller sig inte till att kritisera politikers handlingar eller flyktingpolitik utan hon spottar på och misstänkliggör enskilda individer/flyktingar som sitter utanför den och den butiken i Piteå, med hänvisning till tvivelaktiga tidningsartiklar som hon förmodligen letat fram på Flashback. Hon hävdar, med hänvisning till pressfriheten, att hon får skriva vad hon vill på sin egen sida – men när hon gör det hamnar det på min sida och min sida är min sida och jag har inte efterfrågat dyngan.

Hon påstår att hon inte är rasist men hon vill inte bli integrerad med flyktingar och invandrare. Hon “vill inte utsätta sina barn för något sådant”.

Som att det skulle vara någon risk att hon skulle bli integrerad med några invandrare i Piteå?! En kommun som knappt tar emot några invandrare alls. Jag misstänker dessutom att hon är den sortens person som inte ens hennes grannar vill bli integrerad med så jag tror att det är riskfritt att hon ska bli integrerad med någon överhuvudtaget. Hon kan nog känna sig ganska säker mot integration.

I alla fall. Häromveckan så kunde jag inte låta bli att fråga vad alla dessa (i Piteå typ 7) tiggare gjort henne personligen. Kort därefter kom det ett inlägg om att folk som var PK (jag PK?) och inte gillade att höra andra åsikter kunde flytta till Nordkorea.

Sen kom det ett långt “förklarande” inlägg om hennes åsikter i flykting och invandrarfrågor där hon påstod att flyktingar bara kommer till Sverige för att få bidrag (och det är ju intressant att notera hur någon som själv ligger på kreditsidan i balansräkningen inte unnar andra hjälp) och där hon tyckte att det “vore bättre om flyktingarna skaffade sig en ko och bosatte sig utanför staden, för det är ju i städerna bomberna faller, och på så sätt skaffade sig ett bra liv med hjälp av ett litet landsbruk istället för att komma till Sverige”. Det där citatet är inte ordagrant. Hon skrev inte ko, hon föreslog att flyktingar skulle skaffa sig ett djur. Jag gjorde om det till ko för det låter lite bättre, både när man ska humorisera hennes dumma förslag och när man ska försöka föreställa sig vilket djur som skulle kunna tänka sig lämpligt för hennes typ av jordbruk som man ska överleva på i en krigshärd.

Asså jag orkade inte mer efter det. Tänk er om 60 miljoner flyktingar skulle gå och skaffa sig en ko var? Hur fan skulle det se ut?! Är problemet inte stort nog utan kor? Klarar EU och världen av kor också när flyktingproblemet är stort nog utan kor? Kan ni tänka er hur mycket bistånd det skulle kosta att skyffla upp koskit efter 60 miljoner kor från flyktingläger “i närområdet”?

Jag tror inte att gnällkärringen kommer att få något erbjudande från FN om att delta med revolutionerande förslag på problemlösningar på ett världproblem som hon inte lider av i Piteå men ändå ägnar så mycket tid åt att spy galla över.

Jag behöver minsann inte flytta till Nordkorea. Det fanns en mycket enklare lösning för att slippa idiotin. Jag kastade ut dåren från min vänlista på Facebook.

Ko

14 thoughts on “Alla flyktingar borde skaffa sig en ko och flytta ut på landet utanför krigshärden”

 1. Fantastisk att jag fick ett helt eget blogginlägg tillägnat mig ! Intressant information du verkar ha , glädjer mig verkligen ska du veta Med vänlig hälsning, ” en släktings fru”

  1. Varsågod och kul att du för en gångs skull lyckas låta “inte alls upprörd” över kränkningen…. Det lär väl låta annorlunda på din Facebook-sida, men det slipper jag ju tack och lov få upp på min sida. Mvh “PK-maffian”

    1. Det är min blogg så det är ju helt rätt att den säger mer om mig än om dig. Du borde sola dig i dina 15 minutes of fame – så här många läsare kommer dina befängda lösningar på flyktingpolitiken aldrig att få igen…

     1. Hon lär aldrig någonsin varken tidigare eller framöver få så många läsare som nu, oavsett politik eller annan skit hon skriver.

 2. Tyvärr så har vi ju ett antal intoleranta individer här i kommunen som verkar ägna större delen av sin vakna tid till att sprida galla över tiggarna i diverse grupper på FB. Man behöver inte ge något om man inte vill. Det är bara att gå förbi. Eller?

 3. Jädra bra skrivet. Full pott. Man blir ju förvånad över vilka åsikter och enorma dubbelmoral en del verkar ha. Jösses.

 4. Jäklar vad bra skrivet!! Denna beskrivning om “en släktings fru” stämmer tyvärr in med alldeles för många av mina Facebook-“vänner”. Det är tur att det finns människor, som du, som kan sätta ord på min frustration över dessa inskränkta typer. TACK för en bra blogg, speciellt detta inlägget.

 5. Hihi – även om antalet hej,hej sägare som sitter utanför butikerna är betydligt fler i PK(Piteå kommun) än sju. En måste vara väldigt desperat om man frivilligt sitter utanför Sigvards denna årstid ;-). De flesta nysvenskar och temporära svenskar är folk som sköter sig, fast precis som med svenskarna så finns det rötägg även bland dem. Sedan är det fruktansvärt många svenskar som har otur när de tänker. Jag vill förresten också ha en ko och bo på landet! Fast krig vill jag slippa.

  1. Det går alldeles utmärkt att passera både en, sju och 20 tiggare och inte ge dem någonting utan att häva ur sig en massa hat på Facebook.

   1. Ja, fast då skulle det ju inte bli såna här bra blogginlägg :-). Pite gruppen på FB skulle generera många bra blogginlägg också. Jag har i min enfald trott att pitebor är smarta, trevliga människor, men jag börjar tvivla för det är så många hatiska personer som saknar hyfs och sans.

    1. Tror du inte att det är så att det är en liten klick som inte har mycket annat att göra som sitter och sprider sin galla i pite gruppen? Och de som försöker protestera blir snabbt “nerskjutna” och orkar inte fortsätta, vilket skapar illusionen av att hela Piteås befolkning har blivit skogstokig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *