Anledningen till att Stockholmare grillar grillkorv

I torsdags när vi hade varit och mathandlat och packade upp så visade maken mig ett paket med grillkorvar och sa “Visst var jag duktig som kom ihåg grillkorv?”. Jag kunde inte komma ihåg att vi hade pratat om att äta grillkorv, så jag bara nickad och höll med om hans duktighet utan att riktigt förstå varför det var duktigt att köpa grillkorv.

Ikväll frågade jag maken om vi skulle ta fram en falukorv ur frysen och låta den tina över natten. Vi har nämligen planerat att träffa några kompisar och gå upp på berget runt hörnan och grilla korv till ungarna imorgon.

Då sa maken “Jag har ju köpt grillkorv”. Då fattade jag äntligen varför han tyckte att han var duktig som kommit ihåg grillkorv. Jag svarade “Jaså var det därför du köpte grillkorv…?! I Norrland grillar vi falukorv”.

“Vi är i Stockholm nu…” säger maken då. Duh!

Tunna grillkorvar blir alltid brända när man grillar dem över öppen eld. Oavsett vilken landsända man grillar dem i. Det vet alla. Enda anledningen att Stockholmare grillar grillkorv över öppen eld är att de aldrig grillar korv, så när de ska grilla korv tror de att man ska ha grillkorv för att det står grill på paketet.

Falukorv ska det vara. Då är det korv kvar inuti när man har skrapat bort allt det brända.

Storstadsbor alltså… De skulle fan svälta ihjäl på en norrländsk skolutflykt.

3 thoughts on “Anledningen till att Stockholmare grillar grillkorv”

  1. Grilla falukorv?? Kan man väl inte göra. Falukorven lägger man ju på limpmackan. Eller äter stekt med makaroner. Men … så är man ju stockholmare, då. Ursprungligen iaf. 😉


    /ak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *