Äpplet faller inte långt ifrån trädet

Jag gillar att organisera saker. Färgsortera, storlekssortera, art-sortera. Ikväll har jag organiserat om i bokhyllan. Det var sådan o-ordning att jag mådde dåligt. Det stod reseguider på samma hylla som makens historieböcker och regelböcker om hur man sköter om barn på samma hylla som deckare och mina böcker var blandade med makens och böckerna stod inte i fallande storleksordning. Så ser det inte ut på biblioteket, eller hur?! Faktaböcker på ett ställe och romaner på ett annat ska det vara.

Förut hade gullefjunet den nedersta hyllan i båda bokhyllorna men nu ändrade jag så att hon fick två hyllor ovanpå varandra i samma bokhylla.

När hon och maken skulle välja saga visade han henne hur jag hade ändrat och sa “titta här, på den här hyllan är alla dina stora böcker, och på den här hyllan är alla dina små böcker”.

Gullefjunet kollade. Sen sa hon “Men vänta nu – här är det någonting som inte stämmer! Den här boken är ju stor”. Hon slet ut den från lilla-bok-hyllan och ställde den på stora-bok-hyllan.

Maken. Han låg ner på golvet och garvade. För gullefjunet var “så lik mig”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *