Är det här en kofta?

En dag tidigare i veckan när det var ganska kallt insisterade barnet på att hon skulle ha sin tunnaste tröja. När jag skulle hoppa in i duschen sa jag till maken “ta på henne den tunna rosa bomullskoftan så att hon har på sig två lager åtminstone en stund innan hon sliter av den, jag tvättade den häromdagen och den ligger fortfarande på byrån”.

Sen duschade jag. Å jag är ingen snabb-duschare. Jag står inte där i en halvtimme, men säkert närmare tio minuter spenderar jag i duschen på morgonen. När jag var klar och kom in i sovrummet stod maken där och vände och vred på en sak. Också hade han en fråga.

Ni får nog hjälpa till litegrann här nu.

Är det här en kofta? Den har ju knappar.

Kofta eller tröja (3)

Om man vänder på den. Är det HÄR en kofta?

Kofta eller tröja (2)Vi provar och vrider igen. Är det en kofta NU då?

Kofta eller tröja (4)

Om man vrider och vänder tillräckligt länge kanske det blir en kofta. Ser det här ut som en kofta?

Kofta eller tröja (1)Nej det är ju ingen kofta. Det är en tröja. Men rosa är den. Det får jag i alla fall lov att ge maken. Det är ju inte konstigt att han trodde att det var en kofta när han hittade något som var rosa.

Ibland drabbas jag av ett sådant akut medlidande med män. De kan inte ha det lätt alltså. Tänk hur det skulle kännas att vara man. Fatta hur det måste kännas att gå genom livet och hela tiden måsta vara rädd att någon ska be en hämta en kofta så att man ska hamna i en situation som man inte klarar av.

Vi lägger det här inlägget i kategorin ‘Utbildning’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *