Är det här med skateboard VM viktigt?

Den här bloggen har ju en Facebook-sida. Där har jag fått en fråga om vem som bryr sig om Per Holknekt vunnit VM i skateboard eller inte. Så jag svarade att det är en viktig fråga. Vilket ledde till följdfrågan “för vem?”.

Så nu ska vi utreda för vem detta är viktigt.

För the skateboard community till exempel. För den som egentligen var bäst i världen det året men inte kunde delta på grund av en förkylning eller ett skrapsår på knät. Kanske för den som tog VM-silver och brons det året, de kanske tycker att de själva var bättre.

Jag kunde knappt sova igår för att jag låg och funderade på den här frågan. Det kanske inte ens är sant att han vann. Det är kanske någon myt som har byggts upp över årets lopp. Han kanske egentligen bara vann för-VM.

Det är ju inte så att det här är en bred populistisk frågeställning. Som jag påpekade i mitt förra inlägg så är det inte en frågeställning som Aftonbladet eller Expressen belyser. Därför försöker jag lyfta fram den här frågan ur skuggorna. Alla fokuserar ju bara på om Holknekt varit otrogen för det är det tydligen många som bryr sig om, men det är jag inte så intresserad av. Skateboardfrågor är more my thing.

2 thoughts on “Är det här med skateboard VM viktigt?”

  1. “Skateboardfrågor är more my thing”, DET tyckte jag låter väldigt intressant! Kan du berätta mer?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *