Är det ni eller bloggen som fått en knäpp?

Så här va. Ni brukar minsann inte Facebook-gilla mina litterära alster om viktiga saker i mitt intressanta vardagsliv. Det är därför jag inte har berättat om när jag blev jagad av en humla. För ibland känns det som att ni inte BRYR er.

Men om man just nu kollar på den där lilla siffran bredvid Facebook-knappen på varje inlägg. Då står det där att 3 personer har gillat pottinlägget. Och noll personer har gillat inlägget om att tävlingsbidragen nu finns på Facebook. Så tror jag inte att det ligger till. Jag tror att de där tre personerna, som man inte kan se vem de är, har gillat tävlingsinlägget. För jag känner minsann mina läsare vid det här laget. Ni spammar inte era Facebookvänner med inlägg om pottor. Tävlingar däremot, det är en helt annan femma, då Gillar ni.

Så plugin-grejen här på bloggen måste ju ha fått spel och visar gilla-räknaren på inlägget före det som egentligen har blivit gillat. Om ni inte vet vad en plugin är så ska ni känna er lyckliga och glada och sträva efter att fortsätta vara ovetande. För det är “nå rackel” som vi norrlänningar kallar det. Enkelt beskrivet något elände som man installerar som ska göra något som man vill att det ska göra. Sen gör det något helt annat. Eller så gör det ingenting alls. Eller så F-ar det upp hela bloggen. Det “racklar” alltså.

Man blir förbannad. Man försöker fixa. Man får högt blodtryck. Man får ett utbrott. Ett stort ett. Maken fortsätter läsa sin bok och märker inte ens utbrottet, fastän man gastar precis så högt som man kan gasta utan att gullefjunet vaknar. För om hon skulle vakna och börja gråta just då skulle blodkärlet i huvudet spricka. Sen ger man upp. Vem bryr sig.

En annan dag går pluginen kanske till sig av sig självt. För när “Oprah Winfrey” re-tweetade inlägget om min olydiga make (för att någon nämnde henne i kommentarerna) då visade pluginen att “hon” re-tweetat inlägget före om att hattarna var slut. Men nu har re-tweeten hoppat till sig. Så varför jaga upp sig över en plugin.

Det skulle ju också kunna vara så att det finns tre personer som är väldigt pottintresserade och har gillat pott-inlägget.

4 thoughts on “Är det ni eller bloggen som fått en knäpp?”

    1. Hon (eller förmodligen “her people” i det här fallet) är en märklig kvinna har jag alltid tyckt.

  1. Haha! Ja du, dessto mer man lägger in ju mer kan gå fel 😉 Har ingen aning, själv är jag faktiskt rätt pottintresserad just nu då jag har en liten tjej här som INTE vill gå på pottan 😉

    1. Menar du att du hade tryckt tummen upp på pottinlägget och att jag satt och slet hårtussar i onödan för att lista ut varför pluginen visade fel och att den kanske visar rätt??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *