Är Frost olämplig för barn?

Frost, filmen alltså, är det någon som har sett den? Jag köpte den för att ha som sjuk-tittar-film och lät gullefjunet titta på den. Jag har för mig att flera föräldrar som har barn i samma ålder som henne har sagt att den är jättebra och att deras ungar älskar den.

Så jag trodde att den var barnvänlig. Jag satt bredvid, men jag tittade inte på filmen utan satt och läste. När jag vände mig mot gullefjunet och frågade om den var bra såg jag att hon höll på att börja gråta så jag frågade vad det var och om filmen var sorglig. Då började hon gråta och vägrade prata med mig. Hon ville inte berätta om hon grät pga filmen eller om det var något annat.

Vad handlar filmen om egentligen? Jag har nu läst på fodralet (nej jag gjorde inte det innan) att filmen är rekomenderad från sju år och att Elsa blir utelåst från Kungariket.

Är filmen jättehemsk och sorglig? Har jag gjort ett misstag som lät henne se den? Hon vägrar fortfarande berätta varför hon blev ledsen. Kommer hon att vara traumatiserad jättelänge nu för att jag lät henne se filmen och satt och läste själv istället för att också titta?

2 thoughts on “Är Frost olämplig för barn?”

  1. Jag såg den tillsammans med Lovisa och hon ville stänga av efter en stund då det var vargar som jagade huvudpersonen. .(sen var det även ett snömonster som var lite läskig).
    Tyckte själv att filmen var bra, men barnen ska nog vara lite större (6-7 år)..
    Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *