Är råttan ett marsvin eller en hamster?

Varenda gång vi går in i en butik hittar gullefjunet något mjukdjur hon vill ha. Vi har massor mjukdjur så de senaste femtioelva gångerna har jag sagt nej.

Idag hade jag dock lovat henne en mjukkatt eftersom jultomten inte kom med några mjukdjur i år.

På affären hade hon den goda smaken att ändra sig och välja bort alla dyra katter och plocka en råtta istället och när jag kom till kassan var den på rea och kostade bara 29 kr.

I affären kallade jag mjukisråttan för ett marsvin men sedan när vi gick därifrån råkade jag kalla det för en hamster. Då blev jag tillrättavisad av gullefjunet som bestämt sa att det var ett marsvin. För det var ju vad jag först hade kallat det.

Men inte fan ser jag skillnad på ett marsvin och en hamster. Jag drog ju bara till med något också blev det marsvin. Det kanske är en hamster.

Någon som vet vad det här ska föreställa för sorts råtta?

Marsvin eller HamsterHär hos oss är det ju liksom försent, nu är det ju ett marsvin. Marsvinet Jätten heter den.

 

5 thoughts on “Är råttan ett marsvin eller en hamster?”

  1. Det ser definitivt ut som ett marsvin, närmare bestämt ett virvelmarsvin, jag hade ett när jag var liten (nu var det ju längesedan jag var liten så jag kanske kommer ihåg fel). Låt du gullefjunet kalla gosedjuret marsvin när du dessutom kom billigt undan!

  2. Marsvin utan tvekan! Färgteckningen ser ut som ett klassiskt marsvins dessutom.

    Sen kan man inte ha för mycket gosedjur! Min ena sovrumsvägg i flickrummet hade bokhyllor, typ 4 meter. Och gissa vad bokhyllorna var fyllda av…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *