Att göra saker tillsammans

Idag bestämde jag och maken att vi skulle göra något tillsammans, bara han och jag. Så morfar hämtade gullefjunet. Sedan städade vi tillsammans. Vilket betydde att jag inte kunde ta elva vilopauser, för då klagar maken att han får göra all städning själv.

Jag funderade ett tag på om jag rent ut också skulle passa på och ta ner julgardinerna i köket. Fast jag kom på att det var onödig. För häromveckan när vi pratade om gardiner hemma hos mamma så frågade jag maken om han visste vad vi hade för gardiner i köket. Då svarade han att han visste det. När jag bad honom berätta vad vi hade för gardiner sa han att vi hade “fina gardiner” och när jag frågade hur de såg ut svarade han att de var “ljusa fina gardiner”.

Helt fel var det ju inte, för julgardinerna är ganska fina. Dessutom är de röda och vita och vitt är ju en ljus färg. Det känns i alla fall inte nödvändigt att ta ner julgardinerna än när det ändå inte är någon i familjen utom jag som ser att de är julgardiner. Jag gör det kanske när jag påskpyntar, eller när vi ställer om klockan till sommartid. Man kan absolut inte ha julgardiner när det är sommartid.

Det var bara det jag skulle berätta, att vi har jätterent nu. Ikväll ska jag och maken ska äta musslor (<– fisk ni vet), men det tror jag inte att gullefjunet tycker om. Frågan är bara vad hon ska äta till middag nu när det inte ligger några matrester under bordet? Vi måste kanske steka några köttbullar åt henne. Om vi gör några extra kan hon kasta dem på golvet så har hon lunch imorgon också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *