Att resa med en svennebanan-pensionär

Jag vet inte vad som har hänt alltså, men maken har blivit som en svennebanan-pensionär att resa med.

Ni vet vilken typ jag menar va? Präktiga svenskar som åker utomlands på charterresa med allt ordnat i förväg modell skyddad verkstad. Sen är de rädda för allting för de har läst i tidningen/på Facebook om alla hemskheter som kan hända utomlands.

Redan på Arlanda började maken prata om att han skulle ha sin mobil avstängd större delen av tiden så att inte telefonen förbrukar en massa datamängd i bakgrunden och att man får en jätteräkning när man kommer hem. Han har tjatat på om det här säkert tio gånger till sedan dess.

Jag vet vad han menar fastän han inte säger det. Han tycker att jag också ska stänga av telefonen. Å jag bara “vad du tjatar, kan du inte vara tyst en stund, du stör när jag sitter och ska roaming-surfa”.

Maken har läst alldeles för många kvällstidningsartiklar om farorna om att surfa på telefonen utomlands.

2 thoughts on “Att resa med en svennebanan-pensionär”

  1. Haha! Mamma har redan ordnat så att hennes roaming på telefonen är avstängd. Det är 1½ månad kvar tills vi ska resa… Hälsa mannen det, vill han vara som en (snart) 57-åring?!

    1. Snart 57 är han redan. Jag syftade på att många svenskar blir svennebanan och mentala pensionärer redan i 25-årsåldern. Alltså inte ett problem som är åldersrelaterat utan beror på något sorts programmeringsfel hos svenskar. Maken har inte lidit av detta tidigare men sedan vi flyttade hem till sverige verkar han ha åkt på en släng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *