Att vara föräldraledig och ha lite för mycket tid – Gästbloggare Susanne

Susanne Snäll skriver om vardag och fest på Lilla Essingen, sommarstugeliv på Gotland och fjällstugehäng i Abisko på bloggen Två öar och en fjällstuga. Just nu är hon föräldraledig med lilleman och en aning uttråkad. 

Att vara föräldraledig och ha lite för mycket tid

Alltså det här att vara föräldraledig är ju härligt och så men världen kan te sig en aning liten. För även om man har ett barn att ta hand om har man ju liksom tid till sånt man inte har när man jobbar. Som till exempel att städa i tvättmaskinen. Ingen jag känner städar tvättmaskinen. Ingen jag känner bloggar om att de städar tvättmaskinen. Ingen som jobbar i alla fall.

Vi har en sån där kombimaskin som både tvättar och torkar. Sedan lilleman kom i oktober går den varm. Vi har mer än fördubblat vår användning av maskinen (det ser man extra tydligt på elräkningen som är skyhög). För det spelar ingen roll hur många maskiner jag kör, på något konstigt sätt är tvättkorgen alltid full.

Man skulle ju kunna tro att det är rent i en maskin som gör saker rena. Men icke. Det är smutsigt. Riktigt smutsigt. Tidigare har jag inte brytt mig särskilt mycket om hur det såg ut inuti maskinen. Jag tvättade, hängde och så var det nog med det. Nu kan jag liksom inte låta bli. Efter varje tvätt måste jag sticka in huvudet. Gå igenom trumman, filtret och gummilisten vid luckan. Jag torkar och rensar och rensar och torkar. Nästintill maniskt. Med trasor, gamla tandborstar och ja till och med tops har jag städat varje millimeter av tvättmaskinens inre. Jag har helt klart ägnat den där gummilisten onaturligt mycket tid. Lilleman ligger på badrumsmattan och skakar på huvudet åt min galenskap. Jag är som en knarkare på jakt efter sin nästa fix.

Måste. Städa. Tvättmaskinen.

Hoppas att lilleman börjar gå snart annars måste jag söka hjälp. Lägga in mig på Betty Ford-kliniken eller nått. Jag är halvvägs in i föräldraledigheten och tvättmaskinen har aldrig varit renare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *