Åtta saker ni inte visste om mig

Jag har sett många bloggare köra bloggutmaningen “åtta saker” i veckan. Man ska tydligen bli utmanad av någon. Ingen har utmanat mig. Men Föreningsgatan 8b gjorde en sådan där öppen utmaning så då passade jag på att inbilla mig att jag var speciellt utmanad. Hennes lista var så rolig så jag fick lite prestationsångest, men jag tog mig samman och skrev ihop en lista ändå.

1. Jag provsmakar aldrig när jag lagar mat. Det finns ingen mening med det för jag kan ändå inte dra några slutsatser från provsmakningen. Jag har bara två smaklökar. En som känner smaken av gott och en som känner smaken av dåligt. Därför är det omöjligt för mig att avgöra om det saknas något i maten. Dessutom tycker jag inte om att stå och äta.

2. Jag snusar. General portion. Jag slutade när jag blev gravid och höll upp i typ 18 månader genom graviditet och amning. En dag tänkte jag att det var lite skitjobbigt att bolla en cancer, en internationell flytt och en bebis. Jag tog mig en funderare på vad som kunde hjälpa mig genom dessa svårigheter och kom på att jag behövde en cancerframkallande sak för att ge mig styrka. Så jag började om att snusa.

3. Jag ska sluta snusa. Jag har satt ett datum, men jag berättar inte vad det är. Det är så grymt irriterande när folk kommer och säger “Snusar du!? Jag trodde att du skulle sluta?”. Man får bara lust att slå dem på käften.

4. Jag har aldrig snattat något i hela mitt liv. Inte ens en lösgodis. Om man inte räknar att ta ett ölglas från en pub som snatteri förstås. Men det gör ju ingen. Jag har i alla fall aldrig snattat från en butik.

5. Jag har hoppat fallskärm. Tandem alltså. Jag ångrade mig just när gubbjäveln som satt fast på min rygg hoppade ut ur planet fastän jag försökte hålla fast mig i dörröppningen. Moln är kalla att ramla genom. Mycket kallare än annan luft. Visste ni det? Efteråt var jag liggandes i magkramper i 12 timmar. Om jag är glad att jag gjorde det? Nu ja, när jag vet att jag överlevde. Men jag kommer inte att göra om det. Det är idiotiskt att hoppa fallskärm ur ett plan som inte håller på att störta.

6. Jag slank in på A-kursen i företagsekonomi på universitetet trots att jag hade en tvåa i matte och inte var behörig. Jag gick omkring i en hel termin och var nervös att någon skulle upptäcka misstaget och kasta ut mig. Efter det var det lugnt, för behörighetskravet för B och C kursen var ju föregående kurs.

7. Jag har ett stort födelsemärke bakom ena örat. Egentligen är det kanske ganska många som känner mig IRL som redan visste detta eftersom jag nästan jämt har håret uppsatt. Men jag visste inte detta förrän för något år sedan. Jag brukar inte titta mig själv bakom örat och upptäckte det av en slump när jag inte fick in ett örhänge och använde en spegel till hjälp. “Gud så fult” tänkte jag då och bestämde mig för att sluta ha håret uppsatt. Men jag har ingen karaktär så nästa dag hade jag svans igen, och det har jag fortsatt med. Skönhetsfel som jag inte själv kan se räknas inte. Ungefär som mina extrakilon.

8. Jag tar sällskapsspel på största allvar. Jag hatar att spela sällskapspel med folk som tycker att det bara är ett roligt sätt att umgås eller som tycker att det är lustigt att fuska. Om man inte kan följa reglerna eller om man måste sitta och flamsa och småprata istället för att svara på TP-frågan inom rimlig tid ska man inte spela spel. Jag är dock ingen dålig förlorare, vem bryr sig om man förlorar? Jag är bara världens sämsta vinnare. Jag tar fram stortrumman och bankar jättehårt när jag vinner.

Ja då vet ni alla dessa intressanta fakta. Så jag gör som Hanna och utmanar er att göra “åtta saker” och lämna en länk i kommentarerna så att jag får veta åtta okända saker om er. Har ni ingen blogg får ni gärna lista åtta saker i en kommentar.

viktoria 1974_0021 (2)

2 thoughts on “Åtta saker ni inte visste om mig”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *