Beach 2013

Jag var ju alltså på gymmet igår. Det finns faktiskt inte så mycket att berätta om det. Som uppvärmning gick jag på det där bandet ni vet. Jag är ganska duktig på att gå, även om jag tycker att det är tråkigt.

Sen rodde jag i tio minuter. Det var dö-jobbigt. Jag hade en splittid på 2.34.5. Det är pinsamt dåligt kan jag berätta för er som inte är så insatta i rodd-splittider.

Sen cyklade jag. Det gick lite bättre, det svartnade aldrig för ögonen under cykelturen. Sen var jag less, och tyckte att jag hade varit jätteduktig, så då åkte jag hem. Jag duschade förstås först.

Ni kanske tycker att det är lite tidigt att börja tänka på Beach 2013. Men börjar man i april då blir det ju ingen Beach 2013. Eller ja, jag brukar faktiskt ta med mig mina extrakilon och åka till stranden ändå, bara det är varmt nog.

Men 2013 tänkte jag att jag kanske skulle gå omkring på stranden och “visa upp” mig. Strosa på stranden, stanna då och då och kisa ut över havet. Kanske snurra en liten piruett, så att alla som ligger och försöker sola just där jag bestämt mig för att stanna och och kasta min smala skugga hinner se mig ordentligt. Kanske gå till något fik eller bar i bikini.

Sådant här ägnade jag mig inte ens åt när jag var tjugo och smal, men det året när man fyller fyrtio kan det ju vara lämpligt att börja med detta beteende.

För att det här inte ska se alltför löjligt ut hade jag då tänkt att jag ska gå ner åtta kilo i vikt först.

Jag återkommer och berättar hur planen för hur det här ska gå till ser ut. Planen är inte riktigt klar. Men några mål har jag i alla fall.

– Gå ner 8 kg i vikt. Alternativt två klädstorlekar om jag skulle råka utveckla en massa tunga muskler.

– Sänka blodtrycket till någon nivå där doktorn slutar säga att det är lite för högt.

– Sänka min snittkostnad per gym-besök till något mer rimligt pris än 477 kr per gång. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad som är rimligt, men under kostnaden per engångsbesök för icke-medlemmar skulle ju kunna vara ett önskevärt delmål till att börja med.

– Klara av att ro med en split på 2.10 i tio minuter.

Det här kan ju bli riktigt spännande. Jag kan kanske skapa en kategori på bloggen som heter ‘Min viktresa’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *