Bonusbrister

Huset vi tittade på var helt perfekt på många sätt och vis. Helt i orginalskick som fastighetsmäklare kallar det. Spis med sådana där runda plattor som fanns förr i tiden ni vet. Asfula textiltapeter i bruna nyanser. Också hade ägaren haft katt. Ni kan ju tänka er hur det såg ut. Det luktade gammal tant. Eller gammal farbror, men av inredningen att döma tror jag att det var tant det luktade.

Precis så fult att det borde skrämma bort en massa spekulanter så att de inte driver upp priset i onödan.

Men dessutom fanns det en del bonusbrister som jag inte var ute efter. Förhöjda radonvärden och krypgrund känns väldigt jobbigt så vi känner oss väldigt tveksamma till om just det här fula huset är rätt för oss. Det måste ju finnas andra fula hus utan radon.

3 thoughts on “Bonusbrister”

  1. Hur mycket radon då? Det kryllar ju av markradon i Sthlm tyvärr och när vi letade hus så drog det inte direkt ner priset… Vi backade på ett med 925 Bq men det vi köpte låg på knappa 400. Nu (efter installation av radonsug) på knappa 200. Borde varit bättre och blir kanske bättre om vi ökar fläkten… Läs lite om det, det behöver inte vara så svårfixat! Trist dock om hela huset är byggt i blåbetong…

    1. Om det bara varit radonet hade man kanske kunnat leva med att fixa det, men här så antyder besiktningen även att taket måste bytas inom en snar framtid och rekommenderar en utökad undersökning av krypgrunden. Det känns lite mycket av den typen av renoveringar som kan dra iväg och bli asdyra. Vi har dock inte bestämt oss helt, om det inte är så många dårar som ger sig in i budgivning och driver upp priset för mycket kanske vi slår till ändå.

  2. Akta dig som s*tan för krypgrund! Alla Älvsbyhus är gjorda med krypgrund och du vet ju hur mycket mögel som de kan lukta…. Vi kollade på parhus i Bromsten för 100 år sen och det var krypgrund, vi backade ut när vi såg värdena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *