Cykelhjälm eller stjärtlappshjälm

Vi skulle ha en ny cykelhjälm för den gamla har gått sönder. Jag visade en hjälm och frågade vad barnet tyckte. Jag trodde att den skulle falla henne i smaken eftersom den var rosa.

Stjärtlappshjälm

“Ja den är fin, men det där är en stjärtlappshjälm” svarade hon. “Så här ser en cykelhjälm ut mamma”.

Cykelhjälm

Jag bara “Jaha! Finns det speciella stjärtlappshjälmar??!”. Jag trodde att man använde skridskohjälm när man åker stjärtlapp. Men inte fan vet jag, utvecklingen har väl gått framåt sedan jag var liten och varken använde hjälm när jag cyklade eller åkte stjärtlapp.

När hon kastade in stjärtlappshjälmar i ekvationen så blev jag osäker. Hon kanske vet vad hon pratar om. Alla fattar ju att man inte kan cykla med en stjärtlappshjälm så om det första fotot var en stjärtlappshjälm kunde vi ju inte köpa den. Så jag fick lov att gå och hämta en expedit som hjälpte mig genom hjälmdjungeln.

Det slutade med att jag vandrade iväg till kassan med butikens absolut säkraste hjälm med tillhörande prislapp. Det är väl klart att endast det bästa är gott nog för att skydda ens barns huvud och att man måste ha en hjälm i hjälmen som är utvecklad av ett forskarteam på KTH. Det var så mycket tekniskt prat om hjälmens förträfflighet att jag helt glömde bort att fråga om det finns speciella stjärtlappshjälmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *