Dagis på semesterdag

På fredag har jag tagit ledigt från jobbet. Gullefjunet ska ändå gå till dagis. Jajemän Familjelivsmoraltanter. I vår kommun finns det nämligen inga regler om att man bara har rätt att ha barnen på dagis exakt de minuter man jobbar+resetid (som det tex finns i Piteå kommun).

Kommer någon att ta allvarlig bestående skada av att gullefjunet är på dagis medan jag är hemma och gör bokföring? Kanske städar jag litegrann och eventuellt skriver jag ett blogginlägg eller två också.

Gullefjunet kommer förstås inte att lida av det. Hon kommer förmodligen att bli glad när jag hämtar henne tidigare. På fredag ska jag inte vara sista föräldern att hämta hade jag tänkt. Om jag ska kunna hämta henne tidigare måste hon gå till dagis, för dagar när jag jobbar kan jag inte hämta tidigare. Om hon är hemma hela dagen när jag är ledig får hon inte uppleva glädjen av att bli hämtad tidigt efter att hon haft en rolig dag på dagis med sina kompisar.

Men säkerligen kommer någon predikant-morsa på Familjeliv att få fysiska men av att jag lämnar min dotter på dagis fastän jag är ledig från jobbet. Någon som har alldeles för mycket tid och ägnar den åt att moralisera på Familjeliv kommer säkert att bli så arg att blodet bultar i huvudet. Till slut kanske en Familjelivsmorsa är så arg att ett blodkärl brister och hon får en hjärnblödning och blir halvsideförlamad och får sitta i rullstol resten av sitt liv. Allt för att ett barn som hon inte känner befinner sig på dagis “i onödan” enligt moraltanten.

Det bryr jag mig inte om. Jag kan inte ta ansvar för alla självförvållade hjärnblödningar här i världen.

7 thoughts on “Dagis på semesterdag”

  1. Kan ju säga att jag skulle föredra att ha en ledig dag med barnen, men låter ju inte som världens roligaste att vara hemma med mamma som städar och fixar bokföringen :p
    Går säkerligen snabbare utan en uttråkad liten desutom.

    1. Inte på Familjeliv om man kan umgås med sitt barn istället. Om man ska “hålla på och ha bokföring borde man för fan inte ha skaffat barn” som det brukar heta på det forumet…

  2. Jag måste bara få kommentera hur oansvarigt det är av föräldrar som skaffar barn utan att vilja vara med de små liven. Mina skattepengar ska inte subventionera sånt här. Hur skulle det se ut om man lämnade barnen och fick åka hem och unna sig själv lite egentid. Piteå kommun FTW!

  3. Men för jösse namn! Vad är der för fel med att lämna barnen på dagis och själv ha semester?? Jag gjorde det när mina var små och inte har de tagit skada av det? Man är ju mamma 24 timmar * 7 dagar i veckan för resten av livet, varför skulle man då inte få ha lite egen tid då och då så man orkar?

  4. Haha FL är ett stort skämt. Vad man än googlar efter så hamnar man där .. Och alla är så “perfekta”! Jag skulle mer än gärna behöva ta någon semesterdag då och då och låta sonen gå på dagis ändå .. Han tycker det är superskoj där ju! Säkert roligare än att vara hemma med en slutkörd mamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *