De är duktiga på säljteknik på Hötorget

En jordgubbar och en hallon skulle jag ha. 40+20 kr. Då sa säljaren att om jag tog tog två jordgubbar skulle jag få hallonen på köpet. Jag hade fått provsmaka en jordgubb och de var skitgoda så jag nappade på erbjudandet. Det är en smart säljteknik att låta folk provsmaka. Fast bara om man säljer goda saker, och just den här killen gjorde det.

Jag gav honom min 50-lapp och två tjugor och ville ha en tia tillbaka. Då stoppade han ner en till förpackning hallon i påsen och sa “jämna pengar”.

Jag bara “Va? Vad sa du?”. För jag är ju halvdöv så jag hörde inte vad han sa så jag fattade inte varför han stoppade en till hallonförpackning i påsen. Jag tänkte att han kanske sagt “Du ser så trevlig ut så du får en till på köpet”. Så var det inte. Han sa “jämna pengar” igen och svingade över påsen. Han menade att han bjöd på en till för 10 kr. Så jag fick en till hallon och han behöll alla 90 kronorna, och de 10 kr som jag skulle ha tillbaka i växel fick jag inte.

Egentligen ville jag ha mina 10 kr växel. Man kan inte stoppa hallon i parkeringsautomater men 10-kronor brukar gå bra. Men jag orkar inte bråka med folk som stoppar för mycket hallon i påsar över 10 kr. Så jag gick med på att han lurade mig och nu har vi massor hallon och jordgubbar.

Hallon och jordgubbar

2 thoughts on “De är duktiga på säljteknik på Hötorget”

    1. Jag blev erbjuden fem hinkar tulpaner för 10 kr en tidig kväll när jag gick förbi. Till och med jag tyckte att det var ett bra deal, även om hälften skulle vissna nästa dag, men jag orkade inte bära på fem hinkar tulpanbuketter på tunnelbanan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *